4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CHP'den seçimlere itiraz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, seçim sonuçlarını gösteren tutanakların 298 sayılı Seçim Kanunu ve Yüksek Seçim Kurulu Genelgesi'ne aykırı olduğu gerekçesiyle Büyükşehir, merkez ilçe Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Karaisalı'da yapılan seçimlere itiraz ettiklerini açıkladı.

CHP Adana İl Başkanı Seyhan, yaptığı açıklamada, pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerde sandıklarda oy kullandırma, sayım döküm, cetvellere geçirme, tutanak düzenleme sırasında tutanaklarda tahribat, silinti, kazıntı, mükerrerlik, kullanılan oy sayısı ile geçersiz oy sayısındaki anormal fazlalık, birleştirme tutanakları yapılırken oyların hatalı intikali, ilçelerden gönderilen oy sayılarının il birleştirme tutanaklarına hatalı intikali, torbalardaki birden fazla tutanaklar gibi hukuka aykırı işlemlerin yapıldığını tespit ettiklerini söyleyerek, bu nedenle seçimlere itiraz ettiklerini belirtti.

Denizli Mahallesi'nde vatandaşların ihbarı ile imzalı ve mühürlü kullanılmış oy pusulalarının çöplükte bulunduğunu kaydeden Seyhan, "Oyun oynayan çocuklar ailelerine haber vererek oy pusulalarını bildirmişler. Aileleri de CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ümit Özgümüş'e konuyu ilettiler. Sayın Özgümüş ve teşkilatımıza mensup yöneticiler, hukukçularla birlikte konuyu polise intikal ettirdik.
Poliste bu usulsüzlüğü tutanakla tespit altına alındı. Böyle bir seçimle gözümüzü açtık. CHP olarak bütün bu kanunsuzlukları belgeleri ile ekleyerek Adana İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazımızla birlikte teslim ettik. Bundan sonrasına hukuk karar verecektir. Yasaların çiğnendiği bir seçim sürecinde CHP'nin haklarını kimseye yedirtmeyeceğiz. Hukuksal mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 18:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?