4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CHP'li adaylara oy sözü!

İş adamı Ayhan Yağ'ın evinde bir araya gelen Hadırlı Mahallesi sakinleri, 29 Mart yerel seçimlerinde, blok halinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adaylarına destek sözü verdi.

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan ile Seyhan Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Cevdet Yağ'ın da katıldığı toplantı iş adamı Ayhan Yağ'ın evinde yapıldı.

 Mahallenin önde gelenlerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Ahmet Cevdet Yağ, kendisinin de belediye başkan aday adaylığı yarışına katıldığını, ancak CHP'nin adaylık görevini Turan Özer'e verdiğini anımsatarak, "Aday olarak görevlendirilen arkadaşım, dostum, kardeşim Sayın Turan Özer, bana ağabey olarak birlikte hareket etmeyi önerdi, ben de kabul ettim. Kısacası, Turan Özer kardeşimin başkan olması, benim başkan olmam kadar önemlidir, yararlıdır" dedi.

29 Mart seçimleri için bütün oyunların güneydeki demokrat, aydın bloğun parçalanmasına yönelik olduğunu anlatan Ahmet Cevdet Yağ, şunları söyledi:
"Bizler Atatürk Cumhuriyeti'ne bağlı insanlarız. Laiklik bizim yaşam tarzımız. Oy alamayanlar, oylarımızı bölebilmek, etkisiz hale getirmek için oyunlar tezgahlıyorlar. Bizler bu oyuna gelmemeliyiz, gelmeyeceğiz. Zira bu seçim bir yerel seçim olmanın ötesinde bir öneme sahiptir.

Mahallelerimizin kalkınması, hizmet alması için birlik içinde hareket etmemiz zorunludur. İşin gerçeği şu ki, bu seçim Seyhan'da iki isim arasındadır. Diğer adayların seçilme şansı yoktur. Diğer adaylara gidecek her oy AKP'nin işine yarayacaktır. Turan Özer'e gitmeyen her oy, AKP'ye güç katacaktır."

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer de, abi-kardeş samimiyetinde Ahmet Cevdet Yağ ile birlikte çalıştıklarını, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş ile de 20 yıla dayanan dostlukları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Güney mahalleleri yıllardır ihmal edilmektedir. İhmal edilen mahalleleri hizmete doyurmak için Büyükşehir adayımız Ümit Özgümüş ile birlikte seçilmemiz gerek. Ben sizleri demokrasinin güvencesi dostlarım olarak görüyorum, inanıyorum. Buradan vereceğiniz blok destek, ülkemizin geleceğine yönelik planları da bozacaktır. Sizlere projeler anlatmaya, kendimi tanıtmaya gelmedim. Biliyorum ki, sizler de en az benim kadar laik Cumhuriyet'e bağlı insanlarsınız. Duyarlılıklarımız aynı. 'Benim güneydeki insanların oyuna ihtiyacım yok' diyen anlayışı uzaklaştırmak için bana ve Ümit Özgümüş dostuma tam destek vermenizi bekliyoruz. Çocuklarımızın geleceği için birliğinizi bozmayacağınıza, oynanmak istenen oyuna alet olmayacağınıza inanıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 10:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?