4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CHP'li Özer sanatçıya sahip çıkacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer, belediye başkanı seçildiğinde Adanalı sanatçılara sahip çıkacaklarını söyledi.

Öz Müzisyenler Derneği Başkanı Erdal Pektezel ve yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri tarafından karşılanan CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer, önce sorunları dinledi.

Adanalı müzisyen sanatçılar adına konuşan Dernek Başkanı Erdal Pektezel, “Adanalı müzisyenler iş bulamaz hale geldi. İş bulan da asgari ücreti bile alamıyor. Eğlence yerleri, geçim derdi olmayan, hobi olarak ücretsiz müzik yapanlara yer verince, işsizlik kıskacına girdik. Üstelik, Adana’yı yönetenler, tüm etkinliklerine Adana dışından sanatçı ve müzisyen getirmeyi alışkanlık yaptı” dedi.

Müzisyen Yılmaz Kale ve diğer müzisyenler de Pektezel’i doğrulayarak, “Adana’ya, Adanalıya, Adanalı sanatçılara destek çıkan bir yapı oluşmalı. Bizi ziyaret eden tek siyasetçi oldunuz. Bu memleketin sanatçılarını hatırlayan da kalmadı. Durumumuz çok vahim. Müzisyenliği bitirdiler. Müzisyenler artık evine ekmek de götüremiyor” diye yakındılar.

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer ise, her alanda Adana’ya ve Adanalıya sahip çıkacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Seyhan deyince Adana akla geliyor. Çünkü, Seyhan Adana’nın tarihi dokusunu, sanatını bağrında taşıyor. Bizim yönetimimizde Adana’nın bütün değerlerine sahip çıkacağız. Sanatına da, sanatçısına da sahip çıkacağız. Kuracağımız Bilim ve Kültür Evleri’nde yeni nesil sanatçıların yetişmesine katkı sunacağız. Kentin işlerini ihale ederken nasıl ki Adanalı müteahhitleri tercih edeceksek, müzik ve sanatla ilgili tercihlerimizi de Adanalılardan yana kullanacağız. Örneğin Narenciye Festivali düzenleyeceğiz. Bu festivalde Adanalı sanatçılar, müzisyenler, yazarlar, sinema adamları yer alacak.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 09:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?