2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çiçekçiler 14 Şubat'a hazır

ÇİÇEKÇİLER 14 ŞUBAT'A HAZIR

Adana Çiçekçiler Derneği Başkanı İlker Kök, çiçekçilerin Sevgililer Günü'ne hazır olduklarını ve bu sene de çiçek sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.

Kök, yaptığı açıklamada, çiçeklerin, sevginin ve duyguların simgesi olduğunu belirterek, her sene olduğu gibi bu sene de çiçeklerin Sevgililer Günü'nde yine değişmez hediye olarak çiçekçi dükkanlarındaki yerlerini alacağını söyledi.

Bu seneki Sevgililer Günü'nde yerli çiçek üretiminin tüketici ihtiyacını kolaylıkla sağlayacağının altını çizen İlker Kök, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Adana'da kayıtlı yaklaşık 220 adet çiçekçimiz hizmet vermektedir. Bu sene Türkiye genelinde 2 milyon, Adana'da ise yaklaşık 300 bin gül satışı bekliyoruz. Sevgili peygamberimizin doğum günü olan Mevlit gecesi bu yıl 14 Şubat Pazartesi akşamını 15 Şubat Salı gecesine bağlayan geceye denk geldiği için de bu vesile ile gül satışında bu yıl daha da artış bekliyoruz. Bunun için de çiçekçi esnafımız gerek ilave servis araçları, gerekse ilave elemanlarıyla Sevgililer Gününe şimdiden hazır".

Kök, en çok tercih edilen çiçeklerin başında gelen kırmızı gülün geldiğini ve tane fiyatının kalitesine göre 5-10 TL arasında değiştiğini belirterek, adrese telim tek gül fiyatının ise mesafeye göre 15 TL ile 30 TL arasında değiştiğini kaydetti. Kök, "En çok satılması beklenen ikinci çiçek ise orkide. Orkide kandil olarak alınması halinde 25, dal olarak hazırlandığında ise 150 TL'ye kadar satışa sunuluyor. Yine en çok satılan çiçekler arasında yerini koruyan buket çiçeklerinin fiyatı ise, kalitesine göre 30-60 TL arasında değişiyor" dedi.

İnsanların Sevgililer Gününde birbirlerine alabileceği en makbul hediyenin çiçek olduğunu söyleyen İlker Kök, bu noktada tüketicilerin mağdur olmamaları için bu özel günde ucuz çiçek satan internet sitelerinden ve seyyar satıcılardan çiçek almamaları gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 10:44:04
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 10:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?