30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çiçekçilerden zabıtaya taşlı saldırı

ADANA Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin yaptığı seyyar satıcı operasyonunda, mallarına el konulmak istenen çiçekçi ile görevliler arasında arbede çıktı.

Tezgahını kaldırmak isteyen zabıta ekiplerine taş atıp, demir çubuk ve bıçakla saldıran Mehmet Acar (19) ile Arslan Acar (23) kardeşler, polis ekipleriyle girdikleri kovalamaca sonunda biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildi.
Şehir merkezinde 15 günden beri seyyar satıcılara yönelik çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Türkkuşu Kavşağı’nda seyyar çiçekçilik yapan Mehmet ve Arslan Acar’a ait tezgahı almak istedi. Polisin de destek verdiği zabıtalara direnen çiçekçiler, yerden aldıkları taş ve demir çubuklarla görevlilere saldırdı.

Atılan taşların isabet ettiği bir polis otosu zarar görürken, bıçak çeken çiçekçiler de zabıtaya saldırmak istedi. Zabıta ekiplerinin sopalarla karşılık vermesi üzerine D-400 Karayolu’na giren Acar kardeşler, araçların arasında koşmaya başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından Atilla Altıkat Köprüsü yanında sıkıştırılan çiçekçileri biber gazı sıkarak etkisiz hale getiren polisler, daha sonra kelepçeleyerek Beşocak Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. Güllerden bir kısmı zatıbaya ait kamyonetin kasasına yerleştirilerken, arbede sırasında yerlere dökülenleri ise yoldan geçen vatandaşlar topladı.

Gözaltına alınan Mehmet ve Arslan Acar kardeşler, ifadelerinin ardından ‘görevli memura mukavemet, polise fiili saldırı’ suçlarından adliyeye sıvk edilecek.

 

DHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 12:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?