4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çiçekçilerin umudu; Anneler Günü

Adana Çiçekçiler Odası Başkanı Süleyman Oğuz, 10 Mayıs Anneler Günü'nde vatandaşları çiçek alarak esnafa destek olmaya çağırdı.

Oğuz, yaptığı açıklamada, Öğretmenler Günü, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Kutlu Doğum Haftası gibi özel günlerin çiçekçi esnafının beklediği, yapılan alışverişlerle bir nebze olsun rahatladığı günler olduğunu belirterek, 10 Mayıs 2009 Pazar günü kutlanacak Anneler Günü'nden de ümitli olduklarını söyledi.

Küresel krizin çiçekçi esnafını da olumsuz etkilediğini ve birçok çiçekçinin iflas ederek iş yerlerine kilit vurduğunu söyleyen Oğuz, özellikle de şehir merkezinde ana cadde ve bulvarlarda kaldırımlarda kayıt dışı şekilde çiçek satanların, kira, işçi ücreti ve vergisini ödeyen kayıtlı esnafı zor durumda bıraktığını belirtti.

Adana'da kayıtlı 290 çiçekçi dükkanı bulunduğunu, bir o kadar da çiçek satan kovacı ve tezgahçı tabir edilen kişiler olduğunu ifade eden Oğuz, "Korsan çiçek satıcıları ekmeğimizi çalıyorlar. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ile maliye yetkililerinden, korsan çiçekçilerle mücadeleye hız vermelerini istiyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 11:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?