4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çiçekçilerin yüzü gülmedi

ÇİÇEKÇİLER 24 KASIM’DA SEVİNEMEDİ

Adana Çiçekçiler Odası Başkanı Süleyman Oğuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde umdukları satışları yapamadıklarını söyledi.

Oğuz,yaptığı açıklamada, domuz gribi önlemleri kapsamında Adana'da okulların tatil edilmesi nedeniyle öğrencilerin öğretmenlerine 24 Kasım'da çiçek hediye edemediğini belirterek, "Beklenmedik tatil yüzünden 286 esnafımız hayal kırıklığı yaşadı. Her esnaf Öğretmenler Günü’nde ortalama 5 bin dal çiçek satıyordu. Öğrencilere bir dal çiçek bile satamadık. Bu durumda, çiçek satıcıları kadar, üreticileri de zarara uğradı. Umudumuz bayrama kaldı” dedi.

Öğretmenler Günü nedeniyle, önceden sipariş alan esnafın elinde 1,5 milyon dal çiçek bulunduğunu, ancak okulların tatil edilmesiyle iş yapamadıklarını vurgulayan Oğuz, “Çiçekçi esnafımız açısından özel günlerden biri de Öğretmenler Günü idi. Ancak, okulların erken tatile girmesi hesaplarımızı alt üst etti. Satın aldığımız çiçekler elimizde kaldı. Bu çiçekler, 3 – 5 gün sonra tazeliğini yitireceği için çöpe gidecek. Zararımız büyük. İnşallah, beklentilerimiz bayramda gerçekleşir. Duyarlı öğrencilerimiz de, okul dönüşü, öğretmenlerine 24 Kasım’ı düşünerek çiçek hediye ederse, bizim için de teselli olur” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 11:24:01
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 12:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?