2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çiftçi ailesinin dramı..

Adana’da eşi felçli, bir oğlu da asker olan 4 çocuk sahibi baba, yaşadıkları sıkıntılara göğüs geremez hale geldiklerini söyledi. Parasızlık yüzünden çocuklarını okula gönderemediğini belirten Mahmut Çiftçi, "Açlıktan öleceğiz" diyerek hayırseverlerden yardım istedi.

Şanlıurfa’da çiftçilik yaparak ailesini geçindirirken karısının hastalanıp felç olması üzerine tarlasını ve evini satarak eşini tedavi ettirmeye çalışan Mehmet Çiftçi, 44 yaşındaki eşi Şemse Çiftçi’yi kayınbiraderlerinin yanına bırakıp 3 çocuğu ile birlikte iş bulma umuduyla Adana’ya geldi. Uzun süredir iş bulamayan Çiftçi, 18 yaşındaki büyük oğlu İsmail’i bir lokantaya çırak olarak yerleştirdi. Çaresizlikten 6 yaşındaki oğlunu ise okuldan aldı.

12 yaşındaki oğlu Abdul Baki ile birlikte kapı kapı dolaşarak iş arayan Çiftçi, "Şanlıurfa’da otururken rahattık. Eşim Şemse hastalanıp felç geçirdi. Uzun süre onunla ilgilenip tarlamı ve evimi sattım. Parasız kalınca eşimi kendi ailesinin yanına bırakarak çocuklarımı alıp iş bulmak için Adana’ya geldim. Uzun süredir bir iş bulamadım. Son paramla bir ev kiralamıştım. Komşularımızın getirdiği bir tabak yemeği çocuklarımla paylaşıyorum. Ortanca oğlum Abdulbaki okula gidiyordu. İmkansızlıktan onu da okuldan aldım. 21. yüzyılda şehir merkezinde açlıktan ölmek üzereyiz. Tek isteğim asgari ücretle bir iş bulabilmek. Gerekirse böbreğimi dahi satarım. Yoksa göz göre göre açlıktan öleceğiz" diye dert yandı.

adana
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 10:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?