2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çiftçiler Erdoğan'a tepkili

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Erzurum’da kendisinden destek isteyen çiftçilere, "Mazot desteğini alıyorsunuz, doğrudan destek primleri alırsınız, hala çiftçi, çiftçi dersiniz. Yahu bu millet yatıp kalkıp sadece size mi çalışacak?"şeklinde karşılık vermesi, çiftçilerin tepkisine neden oldu.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, "Başbakan kime yaranmaya çalışıyor. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na bu sözleri yakıştıramadım. Bu kadar alın teri, emeği ile çalışan üreticiye ve haklı isyanına karışlık bunlar söylenecek söz değil. Sayın Başbakan sanırım televoleci köşe yazarlarının, iktisatçıların etkisinde kalmış. Çünkü bunu yapsa yapsa televoleci iktisatçılar yapar. Çünkü onlar tarım sektörünün düşmandır. Onları dinlediği için etkisinde kalmış" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın gerçekleri görmesi için önce çevresindeki uzmanları, kendi kadrosunu ve tarım teşkilatlarını, sivil toplum örgütlerini, ziraat mühendisleri odasını, ziraat odalarını da dinlemesi gerektiğini savunan Barut, "Bugün üretici şehirden köye, köyden şehre gidecek dolmuş parasını bulamıyor. Tarım sektörü kilitlenmiş, kan ağlıyor. Bu ortamda şu sözler çok yersiz ve haksız. Bu çiftçi hiçbir zaman yatmadı, alnında ter, elinde nasır eksik olmadı. Ama çiftçinin ürettiği ürünlerden kazanç sağlayarak yatanlar çok. Sayın Başbakan, bu fedakar çiftçiye nasıl suçluyor, kınıyoruz" diye konuştu.

Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Başkanı Şahin Tekin de, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin çiftçiyi derinden yaraladığını belirtti. Erdoğan’ın, tarım ve çiftçi konusunda yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Tekin, "Biz millete çalışıyoruz, Türkiye’yi doyuruyoruz. 80 milyonluk ülke ithalatla doyar mı? Çiftçinin hali meydanda. Traktör galerileri, otomobil galerileri ağzına kadar dolu. Gizlimiz, saklımız yok. Biz hükümetten sadece girdi fiyatlarımızı düşürsün istiyoruz. Bu ülkede gübre fabrikaları var. Ama gübrenin fiyatı uçtu gitti. Bu kadar artışa neden kimse ’dur’ demiyor. Doğrudan Destek Primi (DGD), pamuk, ayçiçeği, soya primleri bir yılı aştı hala neden verilmiyor. IMF 1 milyar doları serbest bırakınca, gazeteler bayram ediyor. Acaba Sayın Başbakan’a yanlış bilgi mi veriliyor? Çiftçi olmazsa bu ülkeyi kim besleyecek" dedi.

adana
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 15:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?