30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çiftçiler tarım bakanı istiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 60.Hükümeti kurma hazırlıkları sürerken, yıllardır bakanlık alamayan Adanalılar da memleketlerinden seçilen bir vekili bakan olarak görmek istiyor.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru, AK Parti'nin geçen dönemde Adana'dan 8, bu seçimde de 6 milletvekili çıkarttığını hatırlatarak, "Madem AK Parti Adana'da birinci parti oldu, bu memlekete de bir bakanlık verilmesi yakışır. Bunun yakışanı da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'dır. Çünkü, Adana tarımı ve sanayisi ile bunu hak ediyor. Türkiye'nin tarımsal ürün ihtiyacının neredeyse yarısı burada üretiliyor" dedi.

Hükümetin Adana'ya Tarım ve Köyişleri Bakanlığı vermesi halinde bu ismin de, yıllardır TBMM'de Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Başkanlığı yapan Prof. Dr. Vahit Kirişci olması gerektiğini kaydeden Doğru, "Ancak bunu bizim doğrudan söylememiz doğru olmaz. Ama Adana milletvekilleri arasında Tarım Bakanlığı'na en yakışın isim bellidir. Bunun için müneccim olmaya gerek yok. Biz çiftçi olduğumuz için Adana'ya Tarım Bakanlığı istiyoruz. Bu memleket en son 1950'de CHP Milletvekili Cavit Oral'le Tarım Bakanlığı'nı gördü. Sonra 1965'lerde Demirel geldi, Oral o dönemde de Tarım Bakanlığı yaptı. Ancak o günden sonra bakan düzeyinde milletvekillerimiz olmasına rağmen Tarım Bakanımız hiç olmadı. Adanalı bunu prestij meselesi yaptı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 10:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?