5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Çiftçinin buğday isyanı

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde bir grup çiftçi, 2.5 ton buğdayı Ceyhan Nehri’ne dökerek hükümeti protesto etti.

Sabah saatlerinde araç konvoyuyla Ceyhan Nehri’ndeki Demir Köprü’ye gelen yaklaşık 50 çiftçi, hükümeti alkışlarla protesto etti. Çiftçiler daha sonra römorkla getirdikleri 2.5 ton buğdayı Ceyhan Nehri’ne döktü. Protestocu çiftçiler, olay yerine intikal eden polis ekiplerince dağılmaları yönünde uyarıldı. Çiftçiler, polisin uyarısına rağmen protestolarına bir süre daha devam etti.

MHP İlçe Başkanlığı’nın da destek verdiği eylem sırasında konuşan Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, geçen yıl 350 bin liradan sattıkları buğdayı, bu sene 250 bin liraya satamadıklarını, bu yüzden ürettikleri buğdayı Ceyhan Nehri’ndeki balıklara yem yaptıklarını söyledi.

Protestocu çiftçiler olaysız dağılırken, eylem nedeniyle trafik bir süre tıkandı. Eylemi organize eden Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Tezcan, ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Savcılığı’na çağrıldı.

Bu arada, eylemin ardından köprü üzerinde kalan bir miktar buğday, çevredeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından toplandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 12:53:08
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi naz IP: 81.214.184.xxx Tarih : 16.06.2005 14:38:23
çiftçiye yine Adana'da "gözünüzü toprak doyursun" diyen sayın bakan gitti. ama problemler hala bitmedi. böyle giderse de bitmeyecek. "efendim Enflasyon tek haneli rakamlara indirdik" diyenlere en büyük cevap aslında buğdayı ceyhan nehrine döken çiftçiden sonra oyaraya karınca gibi üşüşen benim vatandaşıma sormak lazım. geçen yıl buğday'ın fiyatını 350 bin den alan hükümet bu yıl vermiş olduğu rakam 220 bin. eee ne de olsa enflasyon indi yaaa... her kesin bir hesabı vardır. ama boşa dememişler gelen gideni aratır diye görelim ne ola... bu koltuk kimseye baki değil. olmamıştırda. sultan süleymana kaldımı ki size kalsın. olan yine bizim kendi insanımıza oluyor. işini bilen biliyor zaten ama asıl üreten köylü kardeşime allah yardım etsin daha ne diyeyim...