2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çiftehan dünyaya açılıyor

ÇİFTEHAN KAPLICALARI DÜNYAYA AÇILIYOR

Niğde’nin Ulukışla ilçesi ile Adana’nın Pozantı ilçesi arasında bulunan Çiftehan kaplıcaları artık dünyaya açılıyor.

Çiftehan Termal Kaplıcaları İl Koordinatörü Uğur Polat, çıkan termal suyun kalitesinin 2 bin 500 yıldır bilindiğini, dünyada bir benzerinin sadece Endonezya’da bulunduğunu söyledi.

Çiftehan Termal Tesisleri, Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde düzelenen bir toplantıda uzman doktorlar ve tesis yetkilileri tarafından gerçekleştirilen bir sunumla tanıtıldı. Çiftehan Termal Tesislerinin Adana İl Koordinatörü Uğur Polat ve Koordinatör yardımcısı Eyüp Öztürk’ün ortak düzenlediği toplantıya vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

İl Koordinatörü Uğur Polat, 2 bin 500 yıldır kalitesi bilinen ve uzmanlarca da tescil edilen Çiftehan Kaplıcaları’nın artık dünya ülkelerine hitap ettiğini söyledi. Her geçen gün dünya nüfusunun yaşlandığını dile getiren Polat, kronik hastalıkların yüzde 80’ine termal kaplıca suyunun iyi geldiğinin bilimsel tedaviler ile kanıtlandığına dikkat çekti. Uğur Polat, Çiftehan Kaplıcaları’ndaki şifalı suyun Dünya’da bir benzerinin sadece Endonezya’da bulunduğunu, ancak oranın da hava şartlarının Türkiye’deki kadar kaliteli olmadığını kaydetti. Polat, Çiftehan Termal Kaplıcalarının suyunun güzelliği ile ünlü Kraliçe Kleopatra’nın bile bu suyu bazen tedavi, bazen de gazellik için kullandığını dile getirdi. Polat, “Çiftehan kaplıca sularının, hem yapılan analiz sonuçlarında belirtildiği gibi, hem de uzun yıllardır kaplıcaya gelen misafirlerin anlatımlarından yola çıkarak, faydalarını, kaliteli ve lüks bir ortamda insanlarımıza sunmak ana prensibimizdir” dedi.

Termal Tesisin tanıtım toplantısına katılan Uzman Doktor Haşmet Çevikoğlu, tesisin birçok test ile kanıtlanmış özelliklerini katılımcılara anlattı. Doktor Çevikoğlu, bölgede çıkan termal suyun siyatik, katılaşmış ve spaztizite kazanmış felç, metabolizmaya hız kazandırarak hamile kalınmasına yardımcı olmak, Kireçlenme ve romatizmal ağrılar, Eklem ve civar iltihaplanmaları, Kalp ve damar hastalıkları, kadın hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları, cilt güzelliği, cilt hastalıkları ve cildin hücre yenilenmesi, beyin ve vücuttaki aşırı stres ve yorgunluğu yok etme, düşük ve yüksek tansiyon hastalıklarında tansiyonu dengelemesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlıkları gibi daha birçok hastalığa iyi geldiğinin kanıtlandığını kaydetti.

İl Koordinatör Yardımcısı Eyüp Öztürk ise konuşmasında; “Binlerce yıldır insanlara şifa veren kaplıca sularını, hijyenik bir ortamda, beş yıldızlı konforla, sağlık, turizm, tatil ve yatırımı bir araya getiren konsepti ile ülkemizde ve özellikle bölgede dikkatleri üzerinde toplamıştır” dedi.

ÇİFTEHAN KAPLICALARI DÜNYAYA AÇILIYOR
ÇİFTEHAN KAPLICALARI DÜNYAYA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 15:51:03
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 16:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?