3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çimento sektöründe sıkıntı yok

Adana Çimento Sanayi T.A.Ş. Genel Müdürü Kemal Ümit Özel, iyi bir yıl geçiren çimento sektörünün 2008'de yüzde 4- 5 civarında büyüyeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Ümit Özel, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaretinde yaptığı açıklamada, 2007 yılının çimento sektörü için iyi geçtiğini belirterek, bu yıl da sektörde yüzde 4- 5'lik bir büyüme beklediklerini ifade etti.

Faaliyette olan çimento fabrikalarına ek yeni fabrikalar yapıldığını anlatan Özel, ekonomide istikrar olduğu sürece sektöre yatırımların devam edeceğini düşündüklerini, şu an sektörde ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını bildirdi.

Müteahhitlerin, girdi fiyatlarının aşırı yükselmesinden dolayı eylem kararı aldıklarının hatırlatılması üzerine Özel, "İnşaatlar durursa, bunun sektöre belli bir oranda yansıması olur" dedi.

Adana Çimento Sanayi ile ilgili de bilgi veren Özel, Adana Çimento'nun, OYAK Çimento Grubu'nun lokomotif fabrikası olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 50. sırada, karlılıkta ise 34. sırada yer aldıklarını belirtti.
Adana Çimento'nun, kapasitesini sürekli artırarak faaliyetini sürdürdüğüne dikkat çeken Özel, İskenderun fabrikasına 31.5 milyon euro, Adana fabrikasına da 14 milyon euroluk beyaz çimento yatırımı yaparak, üretim kapasitesini 90 bin tondan 300 bin tona çıkardıklarını söyledi. Özel, bu yatırımların, Adana Çimento'da verimliliği ve kaliteyi artırdığını ifade ederek ihracata bağlı üretim kapasitesinin de artacağına dikkat çekti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, Adana Çimento Sanayi T.A.Ş.'nin bu yıl vergi rekortmeni olduğunu anımsatarak, "Adana Çimento'nun vergi rekortmenliğini kutluyorum. Devlete katkılarının bundan sonra da devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?