3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Cinayet azmettiricisi yakalandı

Adana'da bir barda istek şarkı yüzünden işlendiği belirtilen cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 31 Ağustos 2008 tarihinde Güzelyalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki bir barda, Hakan Marakoğlu ile Murat T., Ahmet Kaya'nın 'Şafak Türküsü' adlı şarkısını isteyince yan masada oturan başka müşteriler, "Bu adamın şarkısı burada söylenmez. 'Türkiyem' şarkısı çalınsın" diyerek müdahale etmişti. Bu yüzden çıkan tartışmada Ayhan H.'nin tabancayla ateş açarak Hakan Marakoğlu'nu öldürdüğü öne sürülmüştü.

Olaydan 17 saat sonra, Markaloğlu'nun yakınları olduğu iddia eden kişi veya kişiler, olaya karışan Bülent K.'ye benzeyen 48 yaşındaki çiçekçi Zeki Eskizerci'yi İstiklal Mahallesi'ndeki iş yerinde kurşun yağmuruna tutarak öldürmüştü.

Polis ekipleri, cinayetin azmettirici olduğu belirlenen ve cinayet suçundan sabıkası bulunduğu bildirilen Bülent K.'nın İstanbul'da saklandığını belirledi. Tanınmamak için bıyık bırakan zanlı, Ümraniye'de saklandığı evde yakalandı. Adana'ya getirilen ve 'azmettirici' iddiasını kabul etmeyen zanlı, tahkikatın ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilen zanlının çok rahat olması ve sürekli gülümsemesi dikkat çekti.

Polis ekipleri, her 2 cinayetin zanlısının yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 12:55:37
Güncelleme :3 Ekim 2008 Cuma 12:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?