2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Cinayet iddianamesi tamamlandı

kız isteme meselesi yüzünden ağabeyini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın 12 yaşındaki oğlu Mehmet Aytiş’i, kan davası güderek okul bahçesinde tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi K.U.(13), ile cinayeti azmettirdiği ileri sürülen annesi, babası ve ağabeyiyle ilgili adli soruşturma tamamlandı.

İddianameyi hazırlayan Adana Cumhuriyet Savcısı Muhaffak Özsoy, tutuklu sanıklar K.U ile babası Sıddık U., (40) tutuksuz sanıklar anne Suphiye U., (30) ve ağabey Cemal U., (20) hakkında ’Taammüden ve kan gütme saikiyle adam öldürmek. Bu suçu azmettirmek ve 6136 yasaya muhalefet" suçlarından TCK 450/4 ve 450/10 maddeleri gereğince ömür boyu ağır hapis istemiyle dava açtı. Nöbetci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dosyası gönderilen davanın ilk duruşması önümüzdeki ay içerisinde görülecek.

Adana’da 8 Ekim 2004 günü Yüreğir İlçesi Anadolu İlköğretim Okulu bahçesinde meydana gelen olayda, 13 yaşındaki K.U., kız isteme meselesi yüzünden ağabeyi Kemal.U’yu öldürdüğü iddiasıyla cezaevinde bulunan Hasan Aytiş’in 7. sınıfa giden 12 yaşındaki oğlu Mehmet Aytiş’i silahla ateş ederek öldürdüğü, babası Sıddık U ise cinayeti azmettirdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Anne Suphiye ile ağabey Cemal U ise tutuksuz yargılanmak üzere çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmışlardı

adana
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 15:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?