2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Cinayet sanığına müebbet

CİNAYET SANIĞINA MÜEBBET

Adana'da dayısının öldürülmesinden sorumlu tuttuğu akrabasını sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, son kez hakim karşısına çıktı. Terör örgütü PKK'ya katılıp dağ kadrosunda eğitim aldığı için cinayet silahını ustalıkla kullandığı iddia edilen sanık, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

'Kan gütme saikiyle ve tasarlayarak adam öldürmek' suçundan Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Mülkiye T., son kez hakim önüne çıkarıldı. Dayısının öldürülmesinden sorumlu tuttuğu akrabası Bedran Özbey'i başından ve göğsünden 4 kurşunla öldürdüğü öne sürülen Mülkiye T., "Ben kimseyi öldürmedim. Öleni tanımıyorum. Tanımadığım kişiyi niye öldüreyim?" dedi. Cinayetin işlendiği gün babasından sigara almak için para istediğini, vermeyince

tartıştıklarını iddia eden sanık, savunmasında şunları söyledi:

"Çarşıya gittim. Çarşıda 3 kişi beni akşama doğru siyah bir arabaya bindirdi. Sanırım cipti. Bağırdım. Duyulup duyulmadığını bilmiyorum. Kaçırıldığım yerde kuyumcu dükkanları vardı. Okumam olmadığı için hangi kuyumcu dükkanı olduğunu bilmiyorum. Kaçırıldığım yerin altı beton değildi. Yüründüğünde tıkırtılar geliyordu. Daktilo ve bilgisayar ile bir şeyler yazılıyormuş gibi sesler geliyordu. 20 yaşlarındaki bir genç beni SSK Hastanesi'nin oraya bıraktı. Niye kaçırıldığımı bilmiyorum."

Mahkeme heyeti, akli dengesi yerinde olduğuna dair rapor verilen Mülkiye T.'yi ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan heyet, verilen cezayı ağırlaştırılmış müebbetten müebbede indirdi. Mülkiye T., kararın açıklanması sonrasında sinir krizi geçirerek, "Ben bu cezayı hak etmedim" diye bağırdı. Mülkiye T., jandarmalar tarafından güçlükle zaptedildi.

Sucuzade Mahallesi'nde 14 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen olayda, Bedran Özbey (69) türbanlı bir kadın tarafından başından kurşunlanarak öldürüldü. Saldırgan kadın kaçarken, cinayet anı olay yeri yakınındaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Bu görüntüyü izleyen Mülkiye T.'nin babası Mahmut, kardeşi Osman ile diğer akrabaları Müslüm, Cemal, Fatma ve Yılmaz S., görüntüdeki kişinin Mülkiye T. olduğunu teşhis etti. Cinayet sonrası kaçan Mülkiye T.'nin, akrabası da olan Özbey'i dayısı

Mahmut Dal'ın ölümünden sorumlu tuttuğu için öldürdüğü iddia edildi. Yaklaşık 4 ay kaçan Mülkiye T., 22 Mayıs 2009'da avukatıyla birlikte adliyeye giderek teslim oldu. 15 yıl önce PKK'ya katıldığı, 3 ay Kuzey Irak'taki dağ kadrosunda görev yaptıktan sonra Türkiye'ye gönderildiği öne sürülen Mülkiye T. tutuklandı.

CİNAYET SANIĞINA MÜEBBET
CİNAYET SANIĞINA MÜEBBET
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 13:05:00
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?