30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Cinayet sonrası tatil

Adana'da aile dostu emekli öğretmeni 2 arkadaşıyla birlikte öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın olaydan sonra tatile çıktığı ve aileye taziye ziyaretinde bulunduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, emekli öğretmen Ali C., Yeni Baraj Mahallesi Özenli Apartmanı 20 numaradaki evinde boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayla ilgili inceleme başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kapıda zorlama olmaması ve evde sigara izmaritleri bulunmasından dolayı, cinayetin Ali C.'nin tanıdığı biri kişi tarafından işlendiğine kanaat getirdi. 11 ay boyunca olayı titizlikle soruşturan ve bu zaman diliminde yaklaşık 80 kişiden DNA örneği alan polis, Ali C.'nin 15 yıllık aile dostunun oğlu M.F.G.'ye (29) ulaştı.

Gözaltına alınan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirlenen M.F.G.'nin ilişkilerini inceleyen polis, bu kişi tarafından uyuşturucu bağımlısı hale getirildiği belirtilen Cemal A. (25) ve lise öğrencisi Melis A. (17) adlı genç kızı gözaltına aldı. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede cinayeti tüm detaylarıyla anlatan sanıklar tutuklanarak cezaevine konuldu.

15'er yıl hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan zanlıların Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Olaydan önce esrar içip, eroin aldıklarını söyleyen M.F.G., Ali C.'nin kız arkadaşları Melis A.'ya asıldığını ileri sürerek, "Cemal maktule saldırdı. Ben engel olmaya çalıştım. Cemal kolonya şişesi ile maktulün kafasına vurdu. Cemal'in talimatı ile yastık getirip sesi çıkmamamsı için yastığı yüzüne bastırdım. Hırsızlık görüntüsü vermek için odaları karıştırdık. Üzerimdeki kanlı gömleği çıkarıp, Ali C.'nin gömleğini giydim. Kızkalesi'nde 1 hafta tatil yaptık. Adana'ya geldiğimde maktulün ailesi ile de görüştüm" dedi.

Öldürme fikri ve eyleminin M.F.G. tarafından gerçekleştirildiğini, kendisinin suçsuz olduğunu iddia eden Cemal A. ise, "M.F.G., benden yardım isteyip, Ali C.'nin boğazını bıçakla kesmemi istedi ancak kabul etmedim. Olaydan sonra Kızkalesi'ndeki bir pansiyona yerleşip bir hafta kaldık. Evden çaldığımız parayı, otel parası, yediklerimiz ve içtiklerimiz için harcadık" diye konuştu. Suçlamaları kabul etmeyen Melis A., "Cinayet olayının içinde yokum. Aksine sözlü olarak onları engellemeye çalıştım" diyerek kendini savundu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 11:37:50
Güncelleme :22 Ağustos 2007 Çarşamba 11:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan karaca IP: 85.98.130.xxx Tarih : 23.08.2007 22:18:56
şimdi ben serkan adana gıbı biyerde sıksık yaşanan şeyler bunlar onun icin yanı yınede bunların olmasını hıcbırmız ıstemeyız bidahada olmsını şahsen kedı adıma ıstemıyorum ne demışler allahın verdıgı canı ancak allah alır neyse vazla uzatmaya gerek yok benım dıyeceklerım bukadar gulegule ?...