29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Cinayet tanığı, cinayet sanığı oldu

ADANA'da gördüğü cinayette katil zanlısının adını polise verdiği için evlerine saldıran zanlının ağabeyini tabancayla öldürdüğü öne sürülen 32 yaşındaki Hacı Tokalı, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.


Fevzipaşa Mahallesi 114'üncü Sokak'ta tefecilik yaptığı ileri sürülen 59 yaşındaki Ahmet Doğan, 7 Nisan’da uyuşturucu bulundurmak ve adam yaralamak suçlarından sabıkalı 28 yaşındaki Selahattin Güzel tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Güzel, iddiaya göre cinayetin tek görgü tanığı 32 yaşındaki Hacı Tokalı'yı “Polise söylersen seni de bıçaklarım” diyerek tehdit etti. Soruşturmayı yürüten polisin ifadesini aldığı Tokalı ve kardeşleri, polise Doğan'ı Selahattin Güzel’in öldürdüğünü söyledi.

Güzel tutuklanırken, bir gün sonra zanlının ağabeyi 30 yaşındaki Aziz Güzel ve akrabaları, polise bilgi verdikleri gerekçesiyle tanık Tokalı'nın evine baskın yaptı. Bu olaydan birkaç saat sonra çıkan kavgada Tokalı, Aziz Güzel'i tabancayla öldürdü, aynı olayda 22 yaşındaki Hacı Güzel ile arkadaşı 24 yaşındaki Ali Kuren’i de yaraladı.

Polise teslim olup, tutuklanan Tokalı hakkında, Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hakim karşısına çıkan Tokalı, evlerinin yakınında tefeci Ahmet Doğan'ın öldürülmesini görüp, polise bilgi verdiği için zanlının yakınlarının evlerine baskın yaptığını, çıkan kavgada istemeyerek elini kana buladığını belirterek, şöyle ifade verdi:

“Bu cinayet yüzünden Selahattin Güzel'in kardeşleri ve arkadaşları evimize baskın yaptı. ‘Biz PKK’lıyız. Bizim aleyhimizde bilgi verecek insanların evini dağıtırız, ocağını yakarız’ diyerek bizi tehdit ettiler. Havaya 1 el ateş ettiler. Kardeşim Esmen ve babam evden ayrılınca merak edip kardeşimin evine gittim. Ruhsatsız silahını yanıma aldım. Eve dönerken bir grubun kardeşlerimi dövdüğünü gördüm. 2 kişinin elinde silah verdi. Ben de silahı çıkardım. Ali Kuren boğazıma sarıldı. Bileğime sarılarak silahı almaya çalıştı. Silah bir el patladı. Ali elimi bıraktığı an biri belime tekmeyle vurdu. O sırada tabanca 2- 3 el daha ateş aldı. Yerde iken ben de 2-3 el havaya ateş ettim. Daha sonra herkes dağıldı. Bir kişinin öldüğünü sonradan öğrendim. Polise gidip teslim oldum. Öldürmek kastım yoktu. Kardeşlerimi kurtarmak için havaya ateş ettim. Kavga sırasında tabanca iradem dışı ateş aldı.”


Dava tanıkların dinlenmesi için ertelendi.




DHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 15:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal er IP: 88.232.185.xxx Tarih : 1.08.2007 23:31:14
Allah yardımcın olsun.Sen doğru bildiğini yap.