4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Cinayet zanlıları hakim karşısında

Adana'da bindikleri taksinin şoförü Celal Yıldırım'ın parasını gasp edip, öldürdükleri iddia edilen iki zanlı hakim karşısında birbirini suçladı.

Mart ayında 20 lirasını gasp ettikleri taksi şoförü Celal Yıldırım'ı (22), boğazını keserek öldürdükleri ileri sürülen kuzenler Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Duruşmada, öldürülen Yıldırım'ın annesi Güngör Yıldırım ile babası Bahattin Yıldırım da hazır bulundu.

Haklarında ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istenen sanıklardan Hayrettin F., cinayeti amcasının oğlu Ahmet F.'nin işlediğini öne sürerek, "Olay günü esrar ve bira içtik. Daha sonra Özgür Mahallesi'ne gittik, Ahmet sürekli cep telefonuyla konuşuyordu. Sonra bir apartmanın ziline bastı, eliyle kapı camını kırdı. Apartman sakinleri dışarı çıkınca kaçtık ve Celal Yıldırım'ın taksisine bindik. Bir süre dolaştıktan sonra 'taksi ücreti ne kadar' dedik. Şoför, '25 TL' dedi. Ahmet, 'Ne parası' diyerek, bıçağı Celal Yıldırım'ın boğazına dayayıp, saplamaya başladı. Sonra bıçağı bana verdi ve 'Konuşmayacaksın' dedi. Giderken taksicinin cüzdanını ve cep telefonunu aldı. Taksiciyi ben öldürmedim" dedi.

Hayrettin F., de kuzeninin cezaevinde kendisine, 'suçu üzerine alması için' yazdığını iddia ettiği mektubu mahkeme başkanına verdi. Mektubu kendisinin yazmadığını ileri süren Ahmet F., "Hayrettin şoförün arkasında ben de ön koltukta oturuyordum. Taksimetre 25 lira yazdı. Hayrettin, parayı görünce 'bu yüksek' diyerek şoförle tartışmaya başladı.

Bu sırada cebindeki çakı bıçağını çıkartıp şoförü omzundan bir kaç kez bıçakladı. Bu sırada ben aşağıya indim. Hayrettin'e 'ne yapıyorsun?' dedim ve itekledim.Hayrettin kaçtı ben eve gittim. Ben evimde yatıyordum, polisler geldi, yakaladı beni. Ben suçu işlemedim rahatım, maktule ben vurmadım, parasını da almadım. Mektubu da ben yazmadım" dedi.

Mahkeme heyeti, mektubun bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verip, duruşmayı erteledi. Tutukluluklarının sürdürülmesi kararlaştırılan zanlı iki kuzenin el yazısı örnekleri de alınıp, mektuptaki yazının kime ait olduğu belirlenecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?