3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Cinayet zanlısı 9 yıl sonra yakalandı

Adana'da 9 yıl önce cinayet işledikten sonra tanınmamak için peruk takıp, sakal bıraktığı belirlenen zanlı İzmir'de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 4 Temmuz 1999 tarihinde Levent Mahallesi'ndeki bir düğünde gürültü yapma meselesi yüzünden çıkan kavgada Serdar Alboğa'yı (26) tabancayla öldürdüğü iddia edilen işadamı H.Y. (50), olaydan sonra kaçtı.

"Kasten adam öldürmek" suçundan Adana Nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesince "sahte çek düzenlemek, dolandırıcılık ve adli mercileri iğfal" suçundan Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce de gıyabi tutuklama kararlarıyla aranan H.Y.'nin yakalanması için geçen yıllarda, gizlendiği sanılan Mersin ve Antalya illerinde çeşitli operasyonlar düzenlendi. H.Y.'nin yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği, zayıflamak için spor yaptığı, çeşitli renklerde peruk kullandığı ve değişik sakal tipleri bıraktığını belirleyen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte operasyon düzenledi. Konak ilçesi, Mithatpaşa Caddesi'nde, sahte sürücü belgesiyle yakalanan H.Y.'nin "O ben değilim, eniştem" dediği öğrenildi.

Uçakla İzmir'den Adana'ya getirilen H.Y. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilirken, suçlamaları kabul etmedi.

Başında peruk izleri bulunan ve çantasında çeşitli peruklar ele geçirilen H.Y., "Cinayet şüphesinden beni gözaltına aldılar. Cinayetle ilgim yok" dedi.

Ayrıca, H.Y.'nin 9 yıllık sürede müteahhitlik işleri yaptığı, turizm ve yemekçilik sektöründe faaliyet gösterdiği, şirketleri ise yakınlarının adına kurduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?