2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Cinayet zanlısından ilginç talep

CİNAYET ZANLISI HAKİME CEZA VERMESİ İÇİN YALVARDI

Adana'da, cinayet ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından yargılanan 29 yaşındaki Mustafa İ., az ceza almasını sağlamaya çalışan avukatının "Akli dengesi yerinde değildir" savunmasına itiraz ederek, "Ben akıllıyım. Adam gibi yargılanıp cezaevinde yatmak istiyorum. Gereken neyse beni o şekilde cezalandırın" dedi.

Olay, Namık Kemal Mahallesi'nde, 24 Nisan 2010'da meydana geldi. Adana Eğlence Sitesi'nde mesul müdürlük yapan Necmi G. (56), yanında şoför olarak çalışan Mustafa İ.'yi, eşi Nilüfer S.G.'ye (41) sarkıntılık yaptığı iddiasıyla işten çıkardı.

Eski patronunun evine giden Mustafa İ., önce bahçedeki köpeği ardından Nilüfer S.G.'yi öldürdü. Yakalandıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemede amacının eski patronunu öldürmek olduğunu söyleyen Mustafa İ. hakkında, 'korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme, tasarlayarak öldürme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından dava açıldı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık, savunmasını mahkeme başkanına 8 sayfalık dilekçe vererek yaptı. Önceki duruşmada, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Mustafa İ.'nin, ceza ehliyeti tam olduğu şeklinde rapor düzenlendiği belirtildi.

Avukatı ise rapora itiraz ederek yeniden rapor aldırılmasını talep etti. Bunun üzerine sinirlenen sanık Mustafa İ, "Ben akıllıyım. Rapor aldırılmasını, bana iğne yapılmasını, elektrik verilmesini istemiyorum. Adam gibi yargılanıp mahpus damında yatmak istiyorum" dedi.

Davaya şikayetçi konumunda katılan Necmi G. de, "Benim eşimin sanığa duygusal ilgi göstermesi mümkün değildir. Bu söz konusu olamaz. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında, Nilüfer S.G'yi kasten öldürme ve Necmi G.'yi de kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından 2 kez ömür boyu, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 3 yıla kadar hapsini, korku, kaygı ve panik yaratacak tarzda silahla ateş etme suçundan da beraatını istedi.

Sanık ve avukatı son savunmalarını yapmak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

CİNAYET ZANLISI HAKİME CEZA VERMESİ İÇİN YALVARDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 13:18:03
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 15:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?