2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Cinayete ağırlaştırılmış müebbet

Adana'da, kuzeninin katil zanlısının kardeşini tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, "kan davası güttüğü" gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, 20 Kasım 2007 tarihinde, Belediyeevleri Mahallesi 208 Sokak'ta, çeşitli suçlardan sabıkalı Reşit Yalnızcagil (25), önceden ortak uyuşturucu madde sattığı çocukluk arkadaşı Metin Yurtsever (22) tarafından tabancayla öldürüldü.

Tutuklanan Yurtsever, Yalnızcagil'e kendisine esrar satması için baskı yaptığını, bu nedenle onu öldürdüğünü iddia etti. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezasıyla tutuklu yargılanan Metin Yurtsever, 8 Mayıs 2008'de 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu olaydan yaklaşık 4 yıl sonra, 25 Kasım 2010 günü bu kez, öldürülen Reşit Yalnızcagil'in amcasının oğlu Soner Yalnızcagil (19), kanlısının Toros Mahallesi'nde çalıştığı emlakçı ofisini takibe aldı.

Toygar Emlak'a ev sorma bahanesiyle giden Yalnızcagil, içerde oturan hasmının ağabeyi Ahmet Yurtsever'i (24) önce arka sol sırtından vurdu. Zanlı, yere yığılan Yurtsever'in "Yapma" diye yalvarmasına aldırmadan silahı başına ateşledi. Olayda ağır yaralanan Yurtsever, ambulans da yapılan ilk müdahalesinde kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Yaralı şahıs ardından Adana Numune Hastanesine sevk edildi ancak beyin ölümü gerçekleşince fişi çekildi ve ailesi tarafından organları 5 kişiye bağışlandı. Katil zanlısı, Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim önüne çıkarıldı. Sanık Soner Yalnızcagil, savunmasında, "kan gütme saikiyle öldürme" suçlamasını reddederek, olayın tesadüfen geliştiğini öne sürdü.

"KAN DAVASINDAN DEĞİL TESADÜFEN ÖLDÜRDÜM"

Evinden iş aramak amacıyla çıktığını belirten sanık Yalnızcagil, savunmasını şöyle sürdürdü: "Metin Yurtsever, 2007 yılında kuzenim Reşit Yalnızcagil'i öldürdüğünden dolayı korkuyordum ve bu nedenle üzerimde tabanca taşıyordum. Olayın meydana geldiği iş yerine de iş için tesadüfen girmiştim. Bu iş yerinde Ahmet Yurtsever'le tesadüfen karşılaştım. Ahmet Yurtsever'e tartışmaya başladık. Bana küfür etti ve elini beline attı. Ben de bunun üzerine korkup tabancamı çıkararak ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum." Müşteki Murat Yurtsever ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.Reşit Yalnızcagil'in öldürülmesiyle bağlantılı olarak sürekli tehdit edildiklerini belirten Murat Yurtsever, "Reşit öldürüldükten sonra annemin evi yakıldı. Bu konuyla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunmuştuk" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın kan davası güttüğüne kanaat getirerek, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2011 Perşembe 12:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?