2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Cinayete müebbet hapis cezası geldi

Adana’da barışmak için bir araya geldikleri karısının evinde belgesel izlerken aralarında çıkan tartışma sonucu kayınvalidesi, kayınbabası ile baldızını öldürdüğü, öz babası ile diğer baldızını da yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum oldu.
Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında 11 aydır tutuklu bulunan sanık Remzi Çiplak (24) ile tutuksuz sanık kayınbiraderi Ramazan Doğan (23) hazır bulundu. Olayda yaralanan sanığın babası Gaffari Çiplak (47) ile baldızı Fidan Doğan (21) ise duruşmaya gelmedi.

"Birden fazla kişiyi öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 3 kez ömür boyu ağır hapis istemiyle yargılanan Remzi Çiplak, olaydan 2 ay önce ailesiyle birlikte çalışmak için Şanlıurfa’dan Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne geldiklerini söyledi. Sanık Çiplak, olayı şöyle anlattı:
"Sahur vakti televizyonda belgesel izliyorduk. ’Öf be! Ne kadar yılan balığına benziyor’ dedim. Kayınbiraderim Ramazan hemen ortaya atılarak, ’hiçbir şey bilmiyorsun o yılan balığı değil’ diye çıkıştı. Eşim ve baldızım Meryem de kayınbiraderimden yana olup bana hakaret ettiler. Bende eşime bağırarak, ’bari sen terbiyesizlik etme’ dedim. Eşim sustu ama diğerleri susmadı. Baldızım ve kayınbiraderime ’2.5 aydır yanımda kalıyorsunuz, ailemin huzurunu bozmayın. Sabah eşyalarınızı toplayıp gidin’ dedim. Ramazan ’sen kim oluyorsun bizi kovuyorsun?’ diyerek el kol hareketleri yapınca kavga ettik. Eşim sopayla saldırdı. Baldızımda keserle vurmaya başladı. Dışarı çıkınca Ramazan, babasına telefon açıp gelmelerini istedi. Bir süre sonra kayınbabam, kayınvalidem ve diğer baldızım evimize geldiler. Kayınbabam tekme tokat bana saldırınca bende eve sığındım. Komşumuz araya girdi ve bizi sakinleştirdi."
Sanık Remzi Çiplak, olaydan sonra babası Gaffari Çiplak’ın, kendisini kayınbabası Hüseyin Doğan (53) ve kayınvalidesi Ayşe Doğan (45) ile barıştırmak istediğini ve bu yüzden bir araya geldiklerini söyledi.

Barışmak istediği kayınvalidesi ve kayınbabasının ellerini öptürmek istemediklerini belirten Çiplak, şöyle devam etti:

"Kayınbabam bana, ’ya sen öleceksin, ya biz’ diyerek mutfaktan aldığı bıçakla bağırarak üzerime geldi. Kayınbabam, babamı yaraladıktan sonra aramızda boğuşma çıktı. Ben de yaralanmıştım. Canım yanınca bende kayınbiraderimin elinde bulunan bıçağı alarak rasgele savurdum. Kime vurduğumu bilmiyorum. Kayınbabam yere düşünce ben de bırakıp kaçtım. Bunlar hayatımı mahvetti. Bu olaylar onlar yüzünden oldu. Pişmanım. Hiç yoktan 3 kişi öldü. Bende onlardan şikayetçiyim."

Ölümle biten kavgaya karışmak suçundan tutuksuz yargılanan sanığın kayınbiraderi Ramazan Doğan da, "Benim elimde bıçak yoktu. Annem elini öptürmediği için sinirlendi ve üzerinden çıkardığı bıçakla etrafında bulunanlara saldırdı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Remzi Çiplak’ı 3 kişiyi öldürmek suçundan ağrılaştırılmış ömür boyu ağır hapis cezasıyla cezalandırdı. Tutuksuz sanık Ramazan Doğan ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Olay, 21 Kasım 2003 tarihinde Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Abdioğlu Beldesi’nde meydana gelmişti. Barışmak için bir araya gelen Çiplak ve Doğan aileleri, televizyondaki bir belgesel üzerine konuşurken ’yılan balığı’ tartışması yüzünden birbirine girmişti. Olayda baba Hüseyin Doğan, eşi Meryem Doğan ile kızları Ayşe Doğan bıçaklanarak hayatını kaybederken, Fidan Doğan ile sanığın öz babası Gaffari Çiplak da yaralanmıştı.

adana
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?