2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Cinayeti ağlaya ağlaya anlattı

DURUŞMADA AĞLAYA AĞLAYA CİNAYETİ ANLATTI

Adana'da annesinin sevgilisi olduğu iddia edilen kişiyi 2 arkadaşıyla birlikte bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan gencin yargılanmasına başlandı. Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen katil zanlısı genç, mahkemede gözyaşlarını tutamadı.

Annesinin sevgilisi olduğu iddia edilen kişiyi 2 arkadaşıyla birlikte bıçaklayarak öldürmekten hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Davut Ali C. (18), ilk kez hakim karşısına çıktı. İfadesinde, aynı işyerinde çalışan annesi ile ölen Mehmet Kara arasında bir şeyler olduğunu hissedince annesini takip etmeye başladığını belirten Davut Ali C., "Ailece görüşüyorduk. Bazen Mehmet Kara bize yalnız da geliyordu. Ben bazı hareketlerinden rahatsız olmaya başladım. Mehmet

Kara'nın annemin telefonuna 'Burada olsaydın. Seni seviyorum' diye mesaj gönderdiğini gördüm. Mesajı görünce şüphelerimde haklı olduğunu anladım. Önce kötü şeyler olmasın diye babama anlatamadım. Ama işin içinden çıkamayınca babama anlattım. Babam da 'Annenden böyle bir şeyler beklemem. Ama sen rahatsız oluyorsan Mehmet ile görüşmeyelim' dedi. Bir daha da görüşmedik. Ama annemle Mehmet Kara hala görüşmeye devam ediyorlardı. Babam benim bu olaylardan dolayı ruh sağlığım bozulduğu için doktora da götürdü"

dedi.

Olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan ve ifade vermekte güçlük çeken sanık, Mehmet Kara ile çok kez görüştüğünü ve her şeye rağmen saygısızlık yapmamaya özen gösterdiğini söyledi. Davut Ali C., ifadesine şöyle devam etti:

"Olay günü çamaşır makinesinin üzerindeki telefonun titrediğini gördüm. Havluların arasında bulduğum ve ilk kez gördüğüm telefona gelen çağrının Mehmet Kara'dan geldiğini anladım. Mehmet Kara'yı bu telefonla aradım. Telefonu açtı. Karşısındaki kişinin ben olduğumu anlayınca kapattı. Sonra defalarca aramama rağmen açmadı. Mesaj çektim. Bunun üzerine aradı. Görüşmenin ardından yerini söyledi. Buluşmaya giderken korkumdan arkadaşlarıma da haber verdim. Onlar da geldiler. Biz konuşurken arkadaşlarım biraz

uzakta beklediler. Mehmet Kara bana daha öncekiler gibi hakaret etti. Sinkaflı laflar söyledi. Neden babamı aldatıyorsun deyince, 'Babanı ben aldatmadım, annen aldattı. Git annenin başını bekle' dedi. Arkadaşım İsa B. bizi ayırmak isterken Mehmet Kara ona vurdu. Ardından kaçarak tahrik edici sözler sarf etmeye devam etti. Üzerinden önce gazete parçası çıkardı. Ardından da yine bir şeyler çıkarmaya çalıştı. Ben de silah çıkaracağını zannederek üzerimde taşıdığım bıçağı çıkardım. Sonrasını hatırlamıyorum.

Polisler bana 8 bıçak darbesi olduğunu söyleyince, ben mi vurmuşum diye şaşırdım."

 

"KOCAM BENİ ALDATMADI"

Ölen Mehmet Kara'nın eşi Fadime Kara ise, sanığın yalan söylediğini ileri sürerek, "Kendileri ile 2008'de tanıştık. Kocamın otomobili vardı. Bir keresinde otomobilimizi vermişti. Ben tepki gösterince bir daha vermedi. Bu yüzden kin gütmüş olabilirler. Ben eşimi takip ediyordum. Öyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Mesajı da kötü niyetle geçmedi" dedi.

Tanık olarak dinlenen sanığın annesi Hülya C. ise, "Ölen Mehmet Kara ile aynı işyerinde çalışırken tanıştık. Sonra eşi Fadime Kara beni arayarak konuşmak istediğini söyledi. Konuştuğumuzda eşiyle aralarının iyi olmadığını ve çok kötü durumda olduğunu anlattı. Ben de kocası Mehmet Kara ile konuştum. Ardından da Mehmet Kara, araları düzeldiği için 'Buralar çok güzel, seni seviyorum' diye mesaj çekti. Ayrıca sürekli beni arıyordu. Beni ikinci telefon hattımdan arıyordu" diye konuştu.

Savunmasını yaparken ağlayan Davut Ali C., tanık olarak dinlenen annesi konuşmaya başlayınca da gözyaşlarına hakim olamadı. Mahkeme heyeti, sanık Davut Ali C.'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay, Tellidere Caddesi'nde 19 Mart'ta meydana geldi. Açık Lise'de okuyan ve bir elektrikçide çalışan Davut Ali C. (18), annesi Hülya C.'nin sevgilisi olduğu öne sürülen Mehmet Kara'yı (35) 17 yaşındaki arkadaşları Cemal B. ve İsa B. İle birlikte bıçaklayarak öldürdü. Bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına da yansıyan olayın ardından Davut Ali C. ile 2 arkadaşı yakalanarak tutuklandı. Davut Ali C. hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, yaşlarından dolayı soruşturmaları ayrı yapılan Cemal B.

ile İsa B. hakkında da Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

DURUŞMADA AĞLAYA AĞLAYA CİNAYETİ ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 16:15:02
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 16:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?