29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Cinayetten 5 yıl sonra yakalandı

ADANA’da kırmızı ışıkta duran otomobilin içinde 32 yaşındaki Bekir Sürücü ile yanında bulunan 12 yaşındaki Abdussamet Altınten’i, öldürülen kuzeninin intikamı için öldürdüğü iddia edilen 30 yaşındaki Mustafa Ayhan, 5 yıl sonra yakalandı. Ayhan, 2 kişiyi kanserden ölen babasının öldürdüğünü iddia etti.

Belediye Pasajı’nda mobilya alım satımı yapan 25 yaşındaki Yıldıray Ayhan 2001’de arkadaşı Mustafa Karaağaç tarafından öldürüldü. Karaağaç yakalanıp tutuklanırken, Ayhan’ın kuzeni Mustafa Ayhan, iddiaya göre intikam yemini etti. Mustafa Ayhan, kuzeninin öldürülmesi sırasında katil zanlısı Karaağaç’ın yanında bulunduğu iddia edilen Bekir Sürücü’yü takip etmeye başladı. 5 yıl önce Ayhan, otogar kavşağında otomobili ile kırmızı ışıkta duran Sürücü’yü yaylım ateşine tuttu. Sürücü ile yanında bulunan Abdussamet Altınten yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra kaçan Mustafa Ayhan ile yanında bulunan arkadaşı 28 yaşındaki Ogün Sündük ile kendisini cinayete azmettirdiği iddia edilen amcası 46 yaşındaki Aydın Ayhan hakkında Adana 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 5 yıl boyunca yaklaşık 50 ili gezerek kaçan Ayhan Mersin’de yakalandı. Bu süre içinde Mersin'de imam nikahıyla evlenen biri kız diğeri erkek 2 çocuk sahibi olan Ayhan, dün sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

‘BEN DEĞİL BABAM ÖLDÜRDÜ’

Ayhan, nöbetçi mahkemede 2 kişinin öldürülmesi ile ilgili suçlamayı kabul etmedi. 2 kişiyi 2 yıl önce kanserden ölen babası Cumali’nin öldürdüğünü sandığını iddia eden Ayhan şunları söyledi:

“Kuzenimin öldürülmesiyle ilgili 2 kişiyi kan gütmek için öldürdüğüm iddiaları doğru değildir. Ogün benim samimi arkadaşımdır. Olay günü Mersin’e giderken annem bana telefon açıp cinayetten arandığımı söyleyince ben de kaçtım. Değişik illerde değişik evlerde kaldım. Bu sırada evlendim, 2 çocuğum oldu. Ogün’ün, 2 kişiyi benim öldürdüğüm iddialarını kabul etmiyorum. Babam beni hiç sevmezdi. Evladı gibi görmezdi. Cinayetleri babamın işlediğini sanıyorum. Bekir Sürücü hastanedeyken, hastane masraflarını da babam üstlenmiş, suçu üzerime atmalarını istemiştir” diye kendini savundu.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 13:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?