29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Cinsel ilişkiye 6 yıl 8 ay hapis cezası

KORUMA altına alındığı Adana Çocuk Sitesi’nden kaçan 14 yaşındaki F.Ç.’yle bir parkta cinsel ilişkiye girerken suçüstü yakalanan 27 yaşındaki Davut Datlı, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yenibaraj Mahallesi’ndeki Şelale Parkı’nda 2 Ağustos 2006’da çalıların arasında cinsel ilişkiye girerken çevredeki apartmanlarda oturan yurttaşların ihbarı üzerine F.Ç. ve Davut Datlı suçüstü yakalandı. Adana Çocuk Sitesi’nde koruma altındayken kaçtığı belirlenen F.Ç. tekrar siteye teslim edildi. Tutuklanarak hakkında Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açılan Davut Datlı bugün karar duruşmasına çıktı. Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Datlı, son savunmasında F.Ç. ile kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Datlı, “Olay günü parkta karşılaştık. Yurttan kaçtığını söyledi. Birlikte bira içtik. Kendi rızasıyla bir kez cinsel ilişkiye girdik. Bana yaşının büyük olduğunu söylemişti. Polisler bizi yakaladı'' diyerek beraatini istedi.

“KENDİ İSTEĞİMLE İLİŞKİYE GİRDİM''

Bu olay sonrası teslim edildiği Çocuk Sitesi’nden yeniden kaçtığı için nerede olduğu bilinmeyen, duruşmalara da gelmeyen F.Ç. ise, poliste verdiği ifadesinde Datlı ile kendi isteğiyle ilişkiye girdiğini belirterek, “Ben daha önce Mersin’deki Çocuk Sitesi’nde kalıyordum. Oradan kaçtım. Tanıştığım Gökhan bana tecavüz etti. Adana’ya geldikten sonra yine siteden kaçtım. Parkta tanıştığım Davut Datlı ile birlikte bira ve şarap içtik. Sarhoş olmuştum. Bana cinsel ilişki teklifinde bulundu. Çalıların arasında cinsel ilişkiye girdik. O sırada polisler geldi'' dedi.
Mahkeme heyeti, Datlı’yı 8 yıl hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası 6 yıl 8 aya indirildi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 16:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?