4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÇKA desteklerine son başvuru 25 Mart

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, ajansın 2008 yılına ilişkin 19 milyon TL'lik mali destek programları için bugüne kadar yapılan başvuruların çok yetersiz olduğunu bildirdi.

ÇKA'nın 2008 yılına ilişkin 19 milyon TL'lik mali destek programlarında son başvuru tarihi olan 25 Mart'a sayılı günler kala Kalkınma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, KOBİ'ler ve sivil toplum örgütlerini proje ve başvuru için uyardı. ÇKA'nın geri ödemesiz ve türüne göre 600 bin TL'yi bulan desteklerinden yararlanmak isteyen firmalardan aldıkları proje başvurularının sayısının çok yetersiz olduğunu belirten Onatça, projeleri beklediklerini söyledi.

Ajansın 2008 yılına ilişkin destek bütçesinin toplam 19 milyon TL olduğunu ve bunun Adana ile Mersin'deki projelere aktarılacağını ifade eden Onatça, "Bu bölgemiz için doğru değerlendirildiğinde çok önemli bir rakam. Adana ve Mersin'deki firmalar ile sivil toplum örgütlerinin bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor. Özellikle içinde bulunduğumuz ve finansal kaynaklara ulaşmanın giderek zorlaştığı ekonomik kriz ortamında geri ödemesiz destekler, sanayicimizin, işadamımızın ve sivil toplum kuruluşlarının çok ciddi atılımlar yapmasının öncüsü olacaktır. Kuruluşlarımızı, 25 Mart'a kadar projeleriyle ajansa bekliyoruz" dedi.

Firmalara ve sivil toplum örgütlerine seslenen Onatça, şunları kaydetti:

"Projeler kabul edilmese bile proje yazmayı öğrenmiş olursunuz. 2009 yılına ilişkin proje teklif çağrısına Haziran ayında başlanacak. Şu andaki başvuruları kabul edilmeyenler, en azından Haziran ayına hazırlık için deneyim sahibi olabilir. Bulunduğumuz zor dönemde hibe kredisi almak, fırsatların en büyüğü. Şikayet etmek yerine fırsatları değerlendirmek, ÇKA'dan yararlanarak Türkiye'ye örnek olmak zorundayız."

ÇKA destekleri; İktisadi Kalkınma, Sosyal Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri ve Kırsal Kalkınma mali destek programlarından oluşuyor. Desteklerden yararlanmak isteyen kuruluşlar İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı için 2, diğer programlar için ise 4 projeyle başvurabiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 11:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?