4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÇKA toplantısına yoğun katılım

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2008 Yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantıları'nın ilki yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya katılım yoğun oldu. ÇKA'nın kaynaklarından yararlanmak için proje hazırlamak isteyen adaylar, girişte form doldurduktan sonra, ÇKA uzmanları Serdar Hasan Aydoğan, Dilşad Türktük ve Tekin Çitoğlu'nun aktardığı bilgileri dikkatle dinledi.

ÇKA Genel Sekreteri Veysel Parlak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Adana ve Mersin'i kapsayan ajansın kuruluş amacının, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olmak, rekabet gücünü yükseltmek ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak olduğunu belirtti.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından ÇKA'ya 2008 yılı için 19 milyon TL kaynak aktarıldığını, bu bütçeyle 80 milyon TL'lik gücü harekete geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Parlak, bu bütçeyi en etkin, en verimli şekilde yararlanıcılara sunmak istediklerini ifade etti.

Parlak, bilgilendirme toplantılarının tamamlanmasının ardından eğitim toplantılarının başlayacağını, eğitim toplantılarında proje hazırlanırken yapılması gerekenlerin tüm detaylarıyla anlatılacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?