1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

ÇKA'dan Büyükşehir'e destek

ÇKA'DAN BÜYÜKŞEHİR'E 1.5 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanıp, Çukurova Kalkınma Ajansı'na (ÇKA) sunulan 4 ayrı projeye de onay çıktı. Ancak, yasa gereği sadece 2 projeye mali destek verilebileceği belirtilirken, Büyükşehir'e sağlanacak toplam hibe kredisinin de 1.5 milyon TL olduğu kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan 4 projenin de ÇKA tarafından hibe kredisi almaya hak kazandığını bildirildi. Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu'nun başkanlığında Mersin'de gerçekleştirilen; 'ÇKA Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda yapılan görüşmelerde; yönetmelik gereğince, en fazla iki projeye mali destek sağlanabileceği ifade edilirken, bu noktada da Büyükşehir Belediyesi'ne 'Feke Atıksu Arıtma Tesisi' ile 'Engelliler İçin Engelsiz Yaşam Alanı' projeleri için toplam 1.5 milyon TL mali destek verileceği kaydedildi.

Gelişmeleri değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, “Sosyal Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek programları kapsamında Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği'nin, 10/1 maddesi ve başvuru rehberinde yer alan hükümler; en fazla iki projeye destek sağlanmasını öngörmektedir” dedi.

Aldırmaz, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Bu hüküm doğrultusunda projelerimizden Feke Atıksu Arıtma Tesisi ile Engelliler İçin Engelsiz Yaşam Alanı projeleri mali olarak desteklenmeye uygun görülmüştür. Belediyemiz iki proje kapsamında ÇKA'dan toplam 1.5 milyon TL hibe kredi alacaktır. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe kredilerini kazanan projeleri hazırlayan tüm mesai arkadaşlarımı kutluyorum.”

ÇKA'DAN BÜYÜKŞEHİR'E 1.5 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 15:18:01
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 15:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?