1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Çobandede’nin çehresi değişiyor

ÇOBANDEDE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Kentin her yanını şantiyeye çeviren Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yıllardır ihmal edilen Çobandede Türbesi’nin bulunduğu alanın yeniden dizayn edildiğini söyledi.

Adnan Menderes Bulvarı’na hakim tepedeki Çobandede Türbesi çevresinde yapılan rekreasyon çalışmalarını denetleyen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, uygulamanın Türkiye’ye, hatta Avrupa ülkelerine örnek olacağını vurguladı.

Çalışmalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Turgut Hayta’dan bilgi alan Aldırmaz, Çobandede Türbesi’ndeki şelalenin revizyonunun sürdüğünü anlattı. Geniş bir alanı kapsayan uygulamada küçük kanatlı hayvanların barınacağı “Kuş Vadisi”nin yanısıra, göletler, Niagara Şelalesi’nin minyatür örneği, kaktüs bahçesi, demo bahçesi, göçmen kuşlarını çekebilecek bitkilendirme, tam teşekküllü çocuk oyun grupları, minyatür futbol sahası ile seyir terasları çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Aldırmaz, “Kısa bir süre sonra bu bölgenin çehresi değişecek” dedi.

Özellikle yaz aylarında onbinlerce vatandaşımızın uğrak yeri olan bu bölgedeki rekreasyon uygulamalarının Türkiye’ye hatta Avrupa ülkelerine örnek teşkil edeceğini vurgulayan Aldırmaz, “Yaz aylarında hizmete açmayı planladığımız bu çalışmalar tamamlandığında Çobandede Türbesi ve bulunduğu alan bir başka güzel olacak” şeklinde konuştu.

ÇOBANDEDE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
ÇOBANDEDE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
ÇOBANDEDE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 11:32:00
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 11:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?