29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

'Çocuk, medya ve aile' konferansı

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, ailenin çocukların gelişimindeki önemine dikkat çekerek, "Aile kozası, insanlığın geliştirdiği biricik kurumdur" dedi. 

Kozan Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Kozan Konferansları Serisi kapsamında "Çocuk, Medya ve Aile" konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Kozan Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Avcı, Belediye Başkanı Kazım Özgan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Baro Başkanı Nebi Ocak, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konferansta çocuklara seslenen Şirin, "Ayaklarınızın üzerinde durmak ve içinizdeki yazarı ortaya çıkarmak için okumalısınız. Hiçbir gemi sizi kitaplardan daha uzaklara götüremez" dedi. Şirin, çocukların ahlak, irade, vicdan ve merhamet felsefesi çerçevesinde yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, çocuk ahlakı gömleğini giymemiz gerektiğini, bununda ancak çocuk olabilmekten geçtiğini belirtti. Konferansa katılımın yüksek olmasının ümit vaat edici olduğunu belirten Şirin, bunun çocukların büyüklere soru sormayı öğrenmeleri açısında olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. "Aile kozası insanlığın geliştirdiği biricik kurumdur" diyen Şirin, "Bu kurumun en değerli varlığı çocuklardır. Bu varlıklarımıza yeteri kadar önem vermediğimiz ise bir gerçektir. Bu bağlamda kaç tanemiz çocuğumuzla birlikte kitap okuyor onunla birlikte kütüphaneye gidiyor yada onun elinden tutup bir yere giderek ona önem verdiğimizi ve önem verilmesi gereken bir varlık olduğunu ona hissettiriyoruz?" diye konuştu. 

Okumaya zaman ayıramıyor olmamızın nedenini medyaya yüklemenin doğru olmadığını kaydeden Şirin, şunları kaydetti. 

"Medya korkulmaması gereken bir kurumdur. Kitap okumaya zaman ayıramıyor olmamızın suçunu hepimiz televizyonlara yüklüyoruz. Bu doğru değil. İletişim araçları ile kitabı aynı paralel de tıpkı trenin 2 rayı misali birlikte götürebilirsek yarar sağlayabiliriz. Bizim onun rüzgarına kapılıp gitmekten ziyade onu kendi programımız ekseninde kullanmayı öğrenmemiz gerekir. Bugün çocuklarımız bilişim teknolojisini büyüklerden daha cesur kullanmaktadır. Ancak hiçbir bilişim teknolojisi tek başına çocuğun sosyo-kültürel olarak yetişmesini sağlama kapasitesinde değildir."
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 10:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?