3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çocuk işçilere satranç eğitimi

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde uygulanan çocuk işçiliğinin azaltılması konusundaki proje kapsamında, çalışan çocuklara satranç eğitimi veriliyor.

Avrupa Birliği'ne Uyum, Gelişim, Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği'nin (EURODER) Yüreğir'in Yeşilbağlar Mahallesi'nde uygulamakta olduğu satranç eğitimini öngören Avrupa Birliği projesinde, küçük işletmeler ve tarlalarda çalışan çocukların okula kazandırılması, okuldaki yaşıtları ile birlikte sosyal ve kişisel gelişimleri sağlanarak topluma kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

EURODER, projeyi Yeşilbağlar Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ile birlikte uyguluyor. Yeşilbağlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Kırtay, uygulanan Avrupa Birliği Projesi kapsamında, mahallesinde çocuk işçiliğinin sonuçları, toplumsal etkileri ve zorla çocuk çalıştırmanın önlenmesi için Avrupa Birliği'ne Uyum, Gelişim, Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği (EURODER) ile Yeşilbağlar Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ile iş birliği yaparak halk arasında duyarlılığı geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Uygulanan proje kapsamında satranç eğitimlerinin verilmesinde çalışan Kolaylaştırıcı Koç Nefize Usta, projede; çalışan çocukların ailelerinin sosyal ve hukuksal yönden eğitimlerinin yanı sıra bu ailelerin çalışan çocuklarına satranç eğitimi, model uçak kursu, yüzme havuzu etkinlikleri, futbol karşılaşmaları gibi faaliyetlerinin de düzenlendiğini, Adana'da havaların ısınması ile birlikte ilk olarak satranç eğitimi faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

Avrupa Birliği'nin, Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi kapsamında STK Hibe Programı olarak yönettiği "Çocukların Elleri Nasır Tutmasın, Hakları Unutulmasın" isimli proje kapsamında Adana'nın Yüreğir ilçesinde çocuk işçiliğinin nedenleri, sonuçları, toplumsal etkileri, çocuk işçiliğinin azaltılması ve ortadan kaldırılması konularında bilinç ve duyarlılık artırma çalışmaları yapılıyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?