4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çocuk özlemi okul yaptırıyor

Adana'da hiç çocuğu olmayan 80 yaşındaki Bedia Kipri, vefat eden kocası ve kendi isminin verileceği okulun yapımı için tüm servetini Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

Adana'da doğup büyüyen ve doktor Mehmet Kipri ile evlenen ev hanımı Bedia Kipri, mutlu bir evlilik hayatı yaşadığını ancak çocukları olmadığını söyledi. Kocasını 20 yıl önce kaybeden Kipri, çocuğu olmadığı için yıllarca çektiği çocuk özlemini gidermek için okul yaptırmaya karar verdiğini belirtti.

Kirpi, "Her zaman çocuk özlemiyle yaşadım. Ancak okul yaptırarak bu özlemime son veriyorum. Çünkü bir çocuk yerine yüzlerce çocuğum olacak" dedi.

Bedia Kipri, Adana Valisi İlhan Atış ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ile birlikte merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'ndeki mülkiyeti İl Özel İdaresi ve Hazine'ye ait olan 28 derslikli ilköğretim okuluna "Mehmet-Bedia Kipri İlköğretim Okulu" adı verilmek üzere bağışladığı 500 bin TL için protokol imzaladı. Okulun yaklaşık bir ay içinde tamamlanarak eğitime açılması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?