2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çocuklar atlı karıncayı çok sevdi

Evlere bilgisayarın girmesiyle unutulmaya yüz tutan atlı karınca, gondol ve dönme dolap, Ramazan eğlenceleriyle tekrar hayat buldu.

Adana'da, Seyhan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinlikleri çocukların kentte hiç görmediği, büyüklerin ise unuttuğu eğlence yöntemlerine tekrar hayat verdi.

Hayal Dünyası yanında kurulan atlı karınca, gondol ve dönme dolap, çocukların ve gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocuklar, özellikle atlı karıncaya binebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Hayatında ilk kez dönme dolap ve atlı karıncaya bindiğini ifade eden 10 yaşındaki Aysima Girit, Ramazan ayından önce evde bilgisayar oyunları oynadığını, oyun denince aklına sadece bilgisayar oyunlarının geldiğini söyledi.

Aysima, bilgisayar haricinde de oyunlar olduğunu Hayal Dünyası'nda öğrendiğini belirterek, "Bu oyunlarla eğlenmek, bilgisayar oyunlarıyla eğlenmekten daha güzelmiş. Özellikle atlı karınca ve dönme dolap çok eğlenceli. Keşke Ramazan bitmese ve buraya sürekli gelebilsek" dedi.

Anne Fatma Girit ise, bilgisayarların çıkmasıyla birlikte çocukların vakit geçirme ve eğlenme türlerinin değiştiğini, ancak Ramazan şenlikleri kapsamında çocukların eski eğlence mekanları ile tanışma fırsatı bulduğunu vurgulayarak, "Benim çocukluğumda biz lunaparklarda eğlenirdik. Atlı karınca, gondol ve dönme dolaba binerdik. Ancak şimdiki çocuklar bilgisayar başından kalkmıyor. Eski eğlence türlerini ve oyunlarını hiç bilmiyorlar. Bu nedenle buraya geldiklerinde ilk önce çok şaşırdılar. Hatta bunları bilgisayarın içinde sandılar. Ama sonradan gerçek olduğunu anladılar. Yani çocuklar eğlence yerlerinin ve oyun oynanacak alanın sadece bilgisayarda olacağını sanıyorlar" diye konuştu.

Fatma Girit, her akşam çocuklarıyla birlikte şenlik alanına geldiklerini, çocuklarının yanı sıra kendisinin de gondola binerek, eski günlerdeki gibi o heyecanı tekrar yaşadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 12:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?