4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Çocuklar çalışmak zorunda bırakılıyor'

Adana Valisi İlhan Atış, 15 yaşın altındaki çocukların çalışmak zorunda bırakıldığını belirterek, "Aileler bilmelidir ki; çocuklarının sokakta, tarlada ve caddelerde çalışarak ne kadar para kazanıyorlarsa Valilik olarak biz o kadar parayı ailelere vermeye hazırız" dedi.

Atış, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, geleceğimiz olan çocukların, ne yazık ki birçok sektörde 15 yaş altında okul sıralarında olması gerekirken çalışmak zorunda bırakıldığını ifade ederek, "Sokaklarda çöp toplayan, tarlalarda çalıştırılan, caddelerde simit ve mendil satan çocuklarımız, artık bizim kanayan bir yaramız olmaktan çıkmalıdır. Okumak isteyen çocuklarımızın ailelerinin bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Adana Valiliği olarak, bu çocukların okuyabilmeleri için her türlü yardıma hazır olduklarını vurgulayan Atış şunları kaydetti:

"Aileler bilmelidir ki; çocuklarının sokakta, tarlada ve caddelerde çalışarak ne kadar para kazanıyorlarsa Valilik olarak biz o kadar parayı ailelere vermeye hazırız. Yeter ki çocuklarımız okusun. Gençlerimizi hayata hazırlayacak meslek kurslarımız var. Onları vasıfsız birer işçi değil, elinde bir mesleği olan ve hayata daha sıkı sarılan bireyler olarak yetiştirilmesi bizim en büyük görevimiz. Onları yarın kahvehane köşelerinde değil, işlerinin başında görmek en büyük temennimiz.
Bu ülkeyi gelecekte muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan çocuklarımıza, hayatı doyasıya yaşayacakları umut dolu günler diliyor, sevgiler sunuyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 12:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?