4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çocuklar 'gönül köprüsü' kuracak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve tatile gidemeyen binlerce öğrencinin tatile gitmesini sağlayan "Gönül Köprüsü" projesinin bu yıl da devam edeceği, 81 ilden 10 bin çocuğun gönüllerde köprü kuracağı bildirildi.

Türkiye genelinde geçen yıl MEB tarafından organize edilen ve Turkcell sponsorluğunda gerçekleştirilen "Gönül Köprüsü" projesi bu yıl da devam ediyor. Doğu ile batının bütünleşmesi, hiç tatil yapamayan öğrencilerin tatil yapması için gerçekleştirilen proje geçen yıl öğrencilerden çok ilgi gördüğü için bu yılda devam edilmesine karar verildi. Öğrenciler bu proje sayesinde ilk kez deniz görme imkanı bulurken, doğu ile batının kaynaşması sağlandı. Öğrenciler gruplar halinde Türkiye'nin değişik illerinde 5 gün tatil yapma imkanı buldu.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, projenin bu yıl da başarıyla devam edeceğini söyledi. MEB tarafından geçen yıl başlatılan projenin amacına ulaştığını, doğu ile batının bütünleşmesinin sağladığını ifade etti.

Büyükfırat, "Gönül Köprüsü" projesiyle bu yıl Türkiye'nin 81 ilinden gelen 10 bin çocuğun tatil yapma imkanı bulacağını belirterek, "'Gönül Köprüsü' projesi ile Türkiye'nin dört bir yanından çocuklar farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor. Proje kapsamında doğu illerindeki öğrenciler batıya, batı illerindeki öğrenciler doğu illerine geziye gidecek. Böylece doğu ile batının bütünleşmesi sağlanacak" dedi.

"4 HAFTA BOYUNCA 5'ER GÜNLÜK GEZİLER"

Büyükfırat, Haziran ayında başlayacak gezilerin toplam 4 hafta süreceğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Düzenlenecek geziler, yol hariç 5'er günlük olacak. Gezi süresince her otobüste öğrencilere eşlik etmeleri amacıyla ilgili ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından atanan bir idareci ve iki öğretmen görevlendirilecek. Bu gezinin 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin plan ve programı doğrultusunda olacak. Geri kalan 2 gün ise her öğrenciden sorumlu olan mihmandar aile tarafından programlanacak. Konaklama her öğrencinin gittiği ildeki öğrenci yurdunda olacak. Öğrencilerin yurtlara dağılımları Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ayarlanacaktır."

Geziye katılan her öğrenciyle ilgilenmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlükleri'nce "mihmandar ailelerin" belirlendiğini anlatan Büyükfırat, "Bu aileler 5 günlük gezilerin 2 gününde öğrenciler bulundukları illeri daha yakından tanımalarına yardımcı olacak. Mihmandar ailelerin yanında konaklama olmayacak, öğrenciler yurtlarında konaklayacaklar" diye konuştu.

"AĞAÇ DİKİP, KÜLTÜREL AKTİVİTELER YAPACAKLAR"

Büyükfırat, öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde gittikleri illerin tarihi ve turistik yerlerini gezmelerinin yanı sıra gittikleri illerde kültürel aktivitelere katılacaklarını, ağaç dikip ve yeni arkadaşlıklar edineceklerini vurgulayarak, "Gezi sırasında öğrencilerin, o ile gelmeyen arkadaşlarına tanıtım yapmak için fotoğraf çekip ve o ile özgü çeşitli hediyeler alacaklar. Okullarına döndükleri zaman gittikleri ille ilgili stant kurup, fotoğrafları sergileyecekler. 'Gönül Köprüsü' projene katılan
çocuklardan ve ailelerden hiçbir nedenle bir ödeme talep edilmeyecek. 4 hafta boyunca devam edecek beşer günlük geziler sonucunda öğrencilerde bazı farkındalıklar oluşması amaçlanıyor. Öncelikli olarak amaçlanan, öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarıdır. Öğrencilerin bu aktivite ile kendilerine güvenmeleri, birey olarak sorumluluk almaları, yaşadıkları hayat dışında farklı güzellikler, farklı hayatlar görmeleri, mihmandar aileleri ile gönül bağları kurmaları amaçlanıyor" dedi.

Proje kapsamında ilköğretim 7. ve 8. orta öğretim 9., 10. ve 11. sınıfta okuyan 10 bin öğrencinin, bakanlığın belirlediği illerde 5 günlük kültür turlarına katılacaklarının altını çizen Büyükfırat, "Gönül köprüsü projesi kapsamında geçen yıl ilimize 252 si öğrenci 270 kişilik Adıyaman kafilesi gelmişti. Bu kapsamda ilimizden Bursa iline de 800 kişilik bir kafile gitmişti. Bu yıl Gönül Köprüsü Projesi kapsamında ilimize Malatya ilinden yaklaşık 150 kişi, ilimizden de Konya iline yine 150 kişilik bir öğrenci ve öğretmen kafilesi gidecek. Bu yılda yine misafir gelen öğrencilerimiz Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda konaklayacaklar. Malatya' dan gelen misafirlerimiz 25 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında ilimizde bulunacaklar. Bu tarihler arasında çeşitli etkinliklere katılacak Adana'yı gezecekler. Misafir öğrencilerimiz 27-28 Haziran tarihlerinde gönüllü aileler tarafından misafir edilecekler. İlimizden gidecek olan öğrencilerimiz ise 26 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Konya'da olacaklar."
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 12:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?