5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Çocuklar satranç masasında yarıştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Seyhan Belediyesi Satranç Turnuvası düzenledi.

Seyhan Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nin (SEGEM) ev sahipliğinde düzenlenen turnuvaya bin 500 oyuncu katıldı.

Seyhan Belediyesi, Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği ve Ekinfen Dersanesi işbirliğiyle düzenlenen turnuvaya 6–14 yaş grubu sporcular katıldı.

Turnuvanın açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, satrancın dünyadaki en önemli akıl oyunu olarak kabul edildiğini söyledi. Yetişen yeni nesillerin bu tür oyunlarla daha sağlıklı ve zinde kalacaklarını belirten Başkan Prof. Dr. Öztürk, "Açık havada, şölen ortamında düzenlenmesi ve katılımcı sporcu sayısı göz önüne alındığında bu turnuva Türkiye’de emsalleri arasındaki en büyük organizasyonlarından biridir" dedi.

Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Menderes Çoban da böyle bir organizasyona kendileriyle birlikte katkıda bulunan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk’e teşekkür etti. Ekinfen Dersanesi’nin yöneticilerinden Ferdane Bayıldıran ise eğitimle satrancın içiçe olması gerektiğini söyledi.

Turnuva öncesinde ses sanatçısı Ramazan Nurlu izleyicilere konser verirken, Seyhan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de çeşitli yörelerin halk oyunlarından örnekler sundu

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 15:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?