5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Çocuklar yüzme öğrenecek

"Adana’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak" sloganından hareket eden Büyükşehir Belediyesi, 10 bin çocuğa yüzme öğremeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan’ın verdiği bilgiye göre; 7-15 yaş grubu arasındaki çocukları kapsayacak yüzme kursu için kayıtlar 1 Haziran 2005 Çarşamba günü başlayacak. Başvurular Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne yapılacak. Kurslarla ilgili Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nün 459 13 70 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

Sağlık kontrolü ile başlayacak başvurularda kriterlere uyan çocuklara 3 dönem halinde yüzme kursu verilecek. 10 bin çocuğa yüzme öğretilmesi planlanan kursların ilk dönemi 20 Haziran - 8 Temmuz tarihleri arasında, ikinci dönemi 11 Temmuz - 29 Temmuz tarihleri arası, üçüncü dönemi ise 1 Ağustos - 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Talep olması halinde 4. kurs dönemi de ilave edilecek. Kursiyerler günde 1 saat, haftada 4 gün olmak üzere 3 hafta eğitim görecek.

Kursa katılmaya uygun görülen çocuklara tüm giysileri yine Büyükşehir Belediyesi’nce hediye edilecek. Erkek kursiyerlere çanta, şort, tişört, havlu, terlik, şapka, kız kursiyerlere ise çanta mayo, tişört, havlu, terlik ve şapka verilecek. Ayrıca, çocuklara yüzme kursuna katıldıklarına ilişkin birer kimlik verilecek.

Çocuklar bu kimlikle, belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanacak. Yüzme kursları, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Spor Kulüpleri ve yüzme antrenörleri nezaretinde ve hijyenik ortamda gerçekleşecek.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, yüzme kursları verilecek 9 havuz şöyle;

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 100. Yıl yüzme Havuzu (Ziyapaşa Bulvarı),
Büyükşehir Belediyesi Orhan Demirdal Yüzme Havuzu (Yüreğir Fatih Terim Spor Kompleksi),
Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Cep Havuzu (Mithat Özsan Bulvarı),
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cep Havuzu (Yeni Baraj Girişi Seyhanspor Havuzu),
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cep Havuzu (Kıyıboyu Cad. Su Altı Sporları),
100. yıl Dağ Cenneti Turistik Tesisleri (3 havuzda yüzme kursu verilecek)

Anneler de yüzme öğrenecek

Tuncer Akdoğan, bu yaz dönemi yüzme bilmeyen annelere de yüzme öğrenmeleri imkanı sunacaklarını söyledi. Akdoğan, "Geçtiğimiz yıl annelerden bu yönde talep gelmişti. Bu talebi bu sezon karşılıyoruz. 15 Temmuz’dan itibaren anneler için de yüzme kursları açıyoruz" şeklinde konuştu.

Adana yazının çok sıcak olması nedeniyle yüzme bilmeyen çocukların’ serinlemek amacıyla kanallara veya baraj gölüne girerek boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Okullar tatile girecek, çocuklarımız yine sağlıklı ve hijyenik ortamda yüzme öğrenecek. Böylece bu yaz döneminde de kanallara ve baraj gölüne girmeleri önlenmiş olacak. Bu yıl da annelerin yüreği yanmayacak" şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 18:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?