2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çocukları için kurbanlık satıyor

Adana'da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne (DSİ) bağlı sulama birliğinde çalışan Ömer Yıldırım, biri üniversitede okuyan 3 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için kurbanlık satıyor.


Dünyada yaşanan ekonomik kriz, işçi ve memurları ek iş yapmaya zorluyor. DSİ'ye bağlı sulama birliğinde işçi olarak çalışan ve 800 YTL maaş alan 45 yaşındaki Ömer Yıldırım da çocuklarını okutabilmek ve geçimini sağlamak için ek iş yapıyor. Babası Cumali Yıldırım (75) ile birlikte Van'dan kurbanlık alan Ömer Yıldırım, hayvan pazarında 2 gündür kurbanlık satışı yapıyor. Ömer Yıldırım, son yıllarda ekonomik krizden dolayı eve ekmek götürmenin her zamankinden daha zor olduğunu belirterek, "Benim bir çocuğum
Çukurova Üniversitesi'nde İngilizce bölümünde okuyor. Diğer iki çocuğum da lisede okuyor. Sadece üniversiteye giden çocuğuma günde 15 YTL harçlık veriyorum. Bu ayda 450 YTL yapıyor. Benim aldığım maaş 800 YTL. Maaşın yarısı bir çocuğuma gidiyor. Lisede okuyan çocuklar da bir o kadar para harcıyor. Maaşım sadece çocukların masrafına gidiyor. Çocuklara versem eve ekmek getiremiyorum. Eve ekmek getirsem çocuklarıma harçlık veremiyorum" dedi.


Geçim sıkıntısı çektiği için hayvancılık yapan babasından yardım istediğini ve işe girmeden önce de babasıyla birlikte 17 yıl hayvancılık yaptığını anlatan Yıldırım, "Babamla birlikte Van'dan 100 tane kurbanlık aldık. Babam bana sürekli yardım ediyordu. Hayvanları alarak bana yine destek çıktı. Ben hiç para vermedim, ama sadece satışına yardımcı olduğum için bana destek çıkıyor. Babam olmasa acımızdan ölürüz" diye konuştu.


Aldığı maaşın çok az olduğunu ve bu nedenle ek iş yaptığını, babasının her zaman imdadına yetiştiğini belirten Yıldırım, tek maaşla geçinmenin çok zor olduğunu, ayakta kalmanın her gün daha da zorlaştığını söyledi. Yıldırım, getirdikleri 100 kadar kurbanlıktan 32 tanesini sattıklarını kaydetti.


Baba Cumali Yıldırım ise, oğluna güvendiği için hayvanları teslim ettiğini ve ona her zaman maddi olarak destek olduğunu ifade ederek, "Oğlum tek maaşla geçinemiyor. Burada bana kurbanlıkları satmamda ve bakmamda yardımcı oluyor. Ben de satılan kurbanlıklardan kendisine destek oluyorum. Evlat, mecbur yardım edeceksin. İyi de olsa, kötü de olsa evlada sahip çıkmak gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 11:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?