4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çocukları için tarlada çalışıyor

Adana'da 4 yıl önce kocası, başkasıyla evlenerek kendisini terk eden 6 çocuk annesi Sebiha Kolanç, çocuklarına bakabilmek için tarlalarda tarım işçisi olarak çalışıyor.

Adana'da bir çocuğun balkonda mahsur kalması ve polis tarafından kurtarılması bir dramı daha ortaya çıkardı. Güneydoğu Anadolu'dan yıllar önce Adana'ya göç eden ve henüz 16 yaşındayken amcasının oğlu Recep Kolanç ile evlendirilen Sebiha Kolanç'ın (39), 6 çocuk sahibi olduktan sonra kocası tarafından terk edildi.

Eşi 4 yıl önce gittiği Irak'ta bir kadınla evlenen Kolanç, tarlada çalışarak bir taraftan askerdeki oğluna harçlık göndermeye bir taraftan okula giden çocukların ihtiyacını karşılamaya diğer taraftan da küçük oğluna süt alma mücadelesi veriyor. 4 yıldır tek başına ayakta durmaya çalışan Kolanç, günlük 20 TL yevmiye ile tarlalarda çalışarak çocuklarına bakıyor. Eşi tarafından böyle bir şekilde terk edilmeyi hazmedemeyen Kolanç, "Her şeye rağmen onurumla namusumla tek başıma ayakta duruyorum" dedi.

Eşinin son çocuğuna hamileyken çalışmak amacıyla Irak'a gittiğini söyleyen Kolanç, "Ali İhsan doğduktan sonra bir sefer gelip gördü. Yeniden Irak'a gitti. Aylar geçti bir kuruş para yollamadı. 6 çocuğumla bir başıma kaldım. Bir gün olsun arayıp 'Çocuklarım ne yapıyor, onlar nasıl?' diye sormadı. Çocuklarımın hatırı için peşinden Irak'a gittim. Çocuklarına sahip çık diyecektim ama orada evlendiğini öğrenince şok oldum geri geldim. Ama olsun ben çocuklarıma bakarım" diye konuştu.

Çok zor günler yaşamasına karşın Adana'nın kavurucu sıcaklarında tarlalarda çalışarak eve ekmek getirdiğini anlatan Kolanç, "Çocuklarım için ayakta durmaya çalışıyorum. 6 çocuğa kadın halimle bakıyorum. Oğlumun biri askerde, diğeri okuyor. Tek amacım onları birer iyi insan olarak yetiştirmek. Ne yapacağımı şaşırdım. Askerdeki oğluma bir sefer olsun para yollayamadım. Evimizin kirasının günü geçti 1 aydır ödeyemiyoruz. Her şeye rağmen onurumla namusumla tek başıma ayakta duruyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 11:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut akdivit IP: 88.247.37.xxx Tarih : 1.10.2009 08:24:35

senin kocan adam değilki kadın bile olamaz sen onu boşuna bekleme gelirsede kov onu ama sen adam gibi kadınsın sana helal olsun