3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çocuklarımızı ateşe atmayalım!

Adana Valisi İlhan Atış, çocukların yasa dışı eylemlerde polise ve jandarmaya taş atmasının, depremden daha büyük bir felaket olduğunu söyledi.

Seyhan Oteli'nde düzenlenen 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı'na katılan Atış, çocukların korsan gösterilere sürülmesinin depremden daha büyük felaket olduğunu ifade etti.

Din görevlilerine yönelik toplantıda konuşan Atış, deprem öncesi ve sonrasında alınacak önlemleri anlatarak, "Deprem nedir? Bina yıkılırsa altında kalan insanlar rahmetli veya yaralı olur. Ülke zarar görür. Bunu halledebiliriz ama bana göre Türkiye'de bir başka afet var. 15 gündür geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sokağa döküyorlar. Bana göre bu daha büyük bir afettir. Yani geleceğin valilerini, doktorlarını, avukatlarını, hakim ve savcılarını şimdiden öldürüyorlar" dedi.

Şimdiden eline molotof kokteyli verilerek polis, jandarma ve devletle karşı karşıya getirilen çocukların ruh halleri altüst edilerek geleceklerinin karartıldığını söyleyen Atış, "Bu afeti önlemede Türk Kızılay'ı, öğretmenler ve din görevlilerine büyük rol düşüyor. Bu hususta din görevlilerinin üzerine düşeni çok az yaptığını düşünüyorum. Din görevlilerimiz isterlerse cuma namazında ve başka vakitlerde cemaate, 'Kapıdaki dilenciye para vermeyin, günahtır' dese kimse bunlara para atmayacak. Çünkü devlet zaten onlara bakıyor. Aynı şekilde vatandaşlara, 'Lütfen çocuklarınızı sokaklarda ateşin içine atmayın, günahtır' uyarısı yapılırsa emin olun ki sonuç alırız" açıklamasını yaptı.

Tehlikenin görülmesini isteyen Atış, binlerce çocuğun sokaklara çekilip bir şeylerin provasının yapılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Anneler, babalar, dedeler ve nineler bu çocukları sevmese bile, ben bunları seviyorum. Devlet seviyor. Bunları başkalarına yedirmeyeceğiz. Bakın, 'Çocuklarınıza sahip çıkmazsanız, mahkemeye vereceğiz' dediğimizde, 'Bu insan haklarına aykırıdır' diyorlar. Yani çocukların oraya sürülmesi değil de onlara sahip çıkınca mı insan haklarına aykırı bir davranış oluyor?" şeklinde konuştu.

Özellikle annelere çocuklarını takip etmelerini tavsiye eden Atış, olaylarda en çok onların canının yandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Öyleyse anaların canları yanmasın. Bu organizasyonun gelecekte yaşanması muhtemel depremlere büyük katkısı olacaktır ama içinde bulunduğumuz depreme de yararlı olması gerektiğini düşünüyorum. Camilerdeki konuşmalar için rica ediyorum. Bırakın, cennet cehenneme isteyen gitsin, isteyen gitmesin. Bırakın onları lütfen. Gelin çocuklarımızı cehenneme göndermeyelim. Çocuklarımız için cehennem hazırlanıyor. Buna izin vermeyelim. İsterseniz yaparsınız. Bakın ileride sizleri suçlarım, haberiniz ola. Çünkü siz din görevlilerine çok güveniyorum. Bu ortamda bir tek çocuğu bile kurtarsak, bizim için büyük kardır. Bu çocukların çoğu geleceğin başbakanı, milletvekili, diyanet işleri başkanıdır. Öyleyse gelin onları kurtaralım. Onların üzülmesini, kayıp olmasını, hatta ölmesini engelleyelim. Bu toplantıyı bir kampanyaya çevirelim. Adana, plakası gereği bir ilki gerçekleştirsin. Desteğinize ihtiyacım var."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?