29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çocukların bayramlığı bit pazarından

Adana'da dar gelirli aileler, çocuklarına bayramlıklarını bit pazarından alıyor.

Merkez ilçe Seyhan'ın Kocavezir Mahallesi'nde kurulan bit pazarında satılan ikinci el bayramlık giysiler, dar gelirli vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. Kurban Bayramı nedeniyle alışverişe çıkan vatandaşlar, büyük mağazalarda giyim ihtiyaçlarını yüksek fiyatlar nedeniyle karşılayamayınca ikinci el bayramlıklara yöneliyor. Mağazalardaki 20 YTL'den başlayan fiyatlara oranla, pazardaki tüm kıyafet çeşitleri 1 ile 20 YTL arasında satılıyor. Mağazalarda 200 YTL olan takım elbise 20 YTL, 50 YTL olan montlar 8 YTL, 30 YTL olan ayakkabılar 6 YTL, 30 YTL olan kazaklar 2 YTL, 20 YTL olan pantolon 4 YTL'den satılıyor.

Bit pazarına gelen 35 yaşındaki 4 çocuk annesi Emine Gedik, Kurban Bayramı öncesi çocuklarının bayramlık istediğini ancak mağazalardan alacak maddi güçleri olmadığı için bit pazarına gelerek 2. el bayramlık almak zorunda kaldıklarını söyledi. Gedik, "Çocuklar mahalledeki diğer çocukları görüp özeniyorlar. Bayramlık isteyip ağlıyorlar. Ancak bizim çocuklarımızın hepsine bayramlık alacak maddi gücümüz yok. Dün mağazalara gittim, ama bir tek çocuğuma bile kıyafet alamadan geri geldim. Çünkü orada fiyatlar ateş pahası. Ama bit pazarında en pahalı giysi 20 YTL. Kocamın işi yok, kağıt toplayarak geçiniyoruz. Bugün bit pazarından 4 çocuğuma da kazak ve pantolon aldım" dedi.

Dar gelirli vatandaşlara hizmet veren esnaf ise, pazarın toprak zemininin asfaltlanmasını isteyerek, böylelikle daha elverişli şartlarda hizmet verebileceklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 13:26:07
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 13:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?