4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çocukların sağlığı tehdit altında

Adana'da, belediyeler arasındaki sivrisinek mücadelesindeki anlaşmazlık en fazla çocukları etkiledi. Mahallerinde ilaçlama yapılmayan çocukların el ve yüzleri sinek ısırıklarının yolaçtığı yaralarla kaplandı.

Geceleri sıcağın yanı sıra sivri sinekten dolayı yatamayan Hürriyet Mahallesi sakinleri belediyenin ilaçlama yapmamasından şikayetçi.

Seyhan Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasında sinekle mücadele konusundaki sürtüşmeden dolayı özellikle çocukların sağlıklarının tehlikeye atıldığını belirten mahalle sakinlerinden Süleyman Yıldız, yerel seçimlerden sonra mahallelerinde iki kez ilaçlama yapıldığını söyledi.

Sinekle mücadele konusunda belediyelerin topu birbirlerine üzerine attığını belirten Yıldız, "Mahallemizde ilaçlama yapılmadığı için çocuklarımızın eli, yüzü, kolu sinek ısırığından dolayı yara içinde. Yakında bu çağda sıtma hastalığına yakalanacaklar. Bu hastalık sadece Afrika'da kaldı ama bu gidişle bizim çocuklarımızda olacak. Buna bir çare bulsunlar. Yeter artık" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 10:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?