2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çocukların süs havuzu keyfi

Adana'da hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaşması, nemin yüzde 90'lara çıkması nedeniyle tatile ve havuza gidemeyen ailelerin çocukları süs havuzlarındaki kirli suda serinlemeye çalışıyor.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan aşırı sıcaklar Adana'da da etkisini sürdürüyor. Aşırı nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 50 dereceye yaklaşması nedeniyle şehirde nefes olmak bile zorlaşıyor. Bu nedenle çoğu Adanalı yayla ya da denize giderek serinlemeye çalışırken şehirde kalanlar da serinlemenin yollarını arıyor. Yayla ya da denize gidemeyen bazı ailelerin çocukları da kavşaklarda bulunan süs havuzlarına girerek serinlemeye çalışıyor.

Merkez Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi'ndeki bir süs havuzu da serinlemek isteyen çocukların akınına uğruyor. Çocuklar, yanlarında getirdikleri can simitleriyle girdikleri süs havuzundaki kirli suya aldırmadan biraz olsun serinlemenin keyfini çıkarıyor.

6 yaşındaki Fatma Görgün, aşırı sıcaktan bunaldıklarını ancak tatile gidecek maddi imkanları olmadığı için süs havuzunda serinlemeye çalıştıklarını, havuzun suyunun sağlıksız ve pis olduğunu bildikleri halde dayanamadıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 12:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?