4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çocukların tatil keyfi

Adana Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda kalan korunmaya muhtaç çocuklar, deniz ve kumun tadını çıkardı.

Adana Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yurtlarında kalan korunmaya muhtaç çocuklara tatil imkanı sundu. Yurtlarda kalan çocuklar kız ve erkek olarak 15'er gün Yumurtalık'ta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yaz Kampı'nda tatil yaptılar.

Tatilin ilk bölümünde 1-15 Temmuz tarihleri arasında erkek çocuklar 17- Temmuz'dan itibaren ise 110 kız çocuğu tatil yapma imkanı buldu. Yeme, yatma gibi ihtiyaçları karşılanan çocuklara bir kereye mahsus 55 TL'de harçlık verildi. Sahil kenarına kumsala kurulan çadırlarda kalan çocuklar gün boyunca deniz ve kızgın kumsalın tadını çıkardı.

Tatil boyunca çocuklara bir hemşire 4 eğitici ve 11 bakıcı anne eşlik etti. Sivil Savunma ekipleri de herhangi bir boğulmaya karşı tatil boyunca çocuklara katıldı.
Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, yıl boyunca okul ve şehir stresi yaşayan çocukların 15 günlük tatil ile üzerlerinden yorgunluğu attıklarını belirterek, "Çocuklar tatil yaptıktan sonra çok mutlu oldu. Çocuklar tatil boyunca sadece eğlenmeyip aynı zamanda kitap okuyarak kendilerini geliştirdi. Bu çocuklar her şeyin en güzelini hak ediyor" dedi.

Çocuklar ise tatilden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Tatil boyunca denize girip arkadaşlarımızla hoşça vakit geçirdik. 15 günde bütün yılın stresini geride bıraktık. Yazın deniz ve kumsal çok güzel oluyor. Bize sağlanan ortam çok güzeldi. Öğretmenlerimiz, bakıcılar hepsi bizimle çok ilgilendi. Tatil yapmanın keyfine vardık" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 12:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?