29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çocukların yaslandığı duvar çöktü

Adana'da, evlerinin damından aşağıdaki kediye bakarken yaslandıkları duvarın çökmesi sonucu yere düşen 2 kardeşten biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Şakirpaşa Mahallesi 108 Sokak'ta oturan Baykara ailesinin çocuklarından Sercan (15) ile Murat (12), anne ve babaları işte olduğu için evde kalan ablalarının yanında kalırken, sıkılıp oynamak için dama çıktı. Damda şakalaşırken komşu ev ile kendi evleri arasındaki iki duvarın arasındaki kediyi daha iyi görebilmek için yaslandıkları duvarı zorlayan kardeşler, çürük yapının çökmesi sonucu 4 metrelik boşluğa düştü. Olayda ağır yaralanan Murat Baykara, hafif yaralı ağabeyinin yardımıyla molozların arasından çıkarılırken, evde bulunan ablası Esma'nın da yardımıyla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Murat Baykara, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gözüyaşlı abla Esma Baykara, "Anne ve babam çalıştıkları için biz evde kalıyorduk. Ailem, erkek kardeşlerimin sokağa çıkmayıp benim yanımda kalmalarını istemişti. Onlar da dama çıkıp oynamak istediler. Büyük bir gürültüyle dışarı fırladım. Sercan, kanlar içindeki Murat'ı kucağına almıştı. Komşuların da yardımıyla hastaneye götürdüler" dedi.

Küçük kardeşinin öldüğünden haberdar olmayan Esma gözyaşlarını tutamazken, anne ve babası da olayı duyar duymaz hastaneye koştu. Murat'ın öldüğünü öğrenen anne ve baba feryat edip, sinir krizi geçirdi.
Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 16:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?