2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ÇODS'ye aranan sponsor bulundu!

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, ekonomik sıkıntılar yaşayan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'na (ÇDSO) sahip çıkacaklarını bildirdi.

ÇDSO Müdür Yardımcısı Serdar Bakırezen ve Viyola Sanatçısı Meral Sayın, ATO'yu ziyaret ederek, bütçe yetersizliği nedeniyle ekonomik bakımdan zor günler geçiren orkestraya sahip çıkılmasını istediler.

Bakırezen ve Sayın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nden aktarılan bütçenin yeterli olmaması yüzünden ÇDSO'nun telefonlarının kesilmesi ve yıllık program bastırılamamış olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ettiler.

İçerisinde bulunulan şu günlerde özellikle iş dünyasının sponsorluk yoluyla orkestraya destek vermesinin son derece önem kazandığını, aksi halde orkestranın kapanmasına kadar gidecek bir süreç yaşanabileceğini kaydeden Bakırezen ve Sayın, "Her şeyi devletten beklememenin bilincinden hareketle, işadamlarımızın orkestraya sahip çıkmasını bekliyoruz. Bir orkestranın ayakta kalabilmesi için yılda en az 250 bin YTL'ye ihtiyaç duyulurken, bütçemiz ancak 50 bin YTL tutarında. Yani çok basit giderleri karşılayabilecek paranın bulunması konusunda bile güçlükler yaşıyoruz" dediler.

Ticaret Odası olarak, kentin ekonomik değerlerinin yanında toplumsal ve kültürel değerlerine de katkıda bulunarak sahip çıkılması gerektiğine gönülden inandıklarını belirten Şaban Baş da, ATO'nun, kuruluşundan bu yana geçen 114 yıldır bu felsefeyi kendisine ilke edinerek, kentin sosyo-kültürel ortamının hareketlendirilmesi için önemli çalışmalarda bulunduğunu kaydetti.

ATO'nun, ÇDSO'ya kuruluşundan bugüne kadar hemen her yıl belirli miktarlarda katkıda bulunarak, Çukurova için böylesine güzide bir kurumu sahiplendiğini gösterdiğini kaydeden Baş, "ÇDSO'nun geçtiğimiz yıllarda Mersin'e taşınması gündeme geldiğinde de Adana Ticaret Odası olarak gerekli tepkiyi ve tavrı koyarken, içerisinde bulunduğu maddi sorunları aşabilmesine yönelik olarak destek vermiştik. Bu anlamda dün ne düşünüyorsak bugün de aynısını düşünüyoruz. Yani ÇDSO'ya her zaman sahip çıkarak, başka bir yere taşınması veya kapanmasına yol açabilecek her türlü gelişmenin karşısında olacağız ve ekonomik sorunlarını aşabilmesine yönelik katkılarımızı da sürdüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 11:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?