29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çok gezen kızını zincirle bağladı

ADANA’da evden kaçıp, sokaklarda çok gezdiği için annesi tarafından ayaklarından zincirlenen, elleri iple bağlanan 16 yaşındaki B. Altan, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Denizli Mahallesi 103 sokakta oturan 7 çocuklu Altan Ailesinin 4’üncü çocuğu olan B. Altan, 155 Polis İmdat Hattını arayarak, “Annem el ve ayaklarımı bağlayıp, beni odaya kilitledi. Şimdi sizi tuvaletten gizlice arıyorum, beni kurtarın'' diyerek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcısı’ndan aldığı arama izniyle eve girdi.

B.’nin Reşatbey Mahallesi’ndeki dayısında olduğunu ileri süren ailenin itirazlarına rağmen arama yapan ekipler, genç kızı ayakları zincirle, elleri iple bağlı halde, kanepenin üzerinde otururken buldu. El ve ayakları çözülen genç kız Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, anne Hayriye ile baba Ahmet Altan ‘yakınlarına kötü muamele yapmak’ suçundan gözaltına alındı.

B.’yi bağlamaktan başka çareleri kalmadığını ifade eden 78 yaşındaki dedesi Cumali Altan, “İnsan evladından bıkar mı? Bu kız bizi de annesini de babasını da bıktırdı. Öldürmekten başka çare kalmadı. Gece çıkıp gidiyor, hırsızlık mı yapıyor, ne yapıyor bilmiyoruz. Konuştuk, dövdük olmadı. Eğer ceza vermeseler onu öldürürüz'' dedi.

‘GECE ÇIKIP SABAH GELİYOR’

Gözaltına alınan ve Denizli Özer Özkaya Polis Merkezi Amirliği’ne götürülerek ifadesi alınan anne Hayriye Altan da, kızının evden kaçmasına engel olmak için bağladığını belirterek şunları anlattı:
“Eşim Tekir Belde Belediyesi’nde çalışıyor. Bu nedenle başlarında duramıyor. Kızım da babasının olmamasını fırsat bilip, sürekli evden kaçıyor. Bazı zamanlar bir hafta gelmediği oluyor. İyilikle söyledim anlamadı, dayısına gönderdim orada da durmadı. Sürekli evden çıkıp gidiyor, günlerce gelmiyor. Bazen gece yarısı çıkıp sabaha karşı geliyor. Nereye gittiğini ne yaptığını bilmiyorum. Babası Adana’da durmadığı için haberi de olmuyor. Başına kötü bir şey gelmesinden korktuğum için böyle yaptım. Bana başka çare bırakmadı'' diye konuştu.
Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

 

DHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 13:41:44
Güncelleme :16 Kasım 2007 Cuma 13:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?