4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çolak ve Kesmez'den sigara denetimi

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile birlikte 19 Temmuz tarihinde başlayan sigara yasağıyla ilgili olarak kafe ve kahvehanelerde denetleme yaptı. Gençlerle bir araya gelen Çolak ve Kesmez, sigaranın zararları konusunda gençleri bilgilendirdi.

19 Temmuz tarihinde başlayan sigara yasağıyla ilgili olarak kafe ve kahvehanelerde denetleme yapan Kesmez ve Çolak, kafede oturan gençlere sigaranın zararları konusunda bilgi verdi.

Tanju Çolak, gençleri sigara içmemeleri konusunda uyardı. Babasının ev içinde sigara içtiğini şikayet eden genç kıza Çolak, "Babana balkonda sigara içmesini söyle. Bunu istemeye hakkın var. Sağlığın önemli. Bizim için evlatlarımız çok önemlidir. Ben zaten kullanmıyorum. Benim kızım benden böyle bir şey istese uyarım. Sen de ısrarcı ol" dedi.

Yasağın ilk günlerinde herkesin ikaz edildiğini söyleyen İl Emniyet Müdürü Kesmez, ay başından itibaren sigara içenlere 69 TL, müessese sahibine ise 560 TL ile 5 bin 600 TL arasında ceza yazılacağını belirtti. Kafe ve kahvehaneleri denetlemelerin devam edeceğini dile getiren Kesmez, müessese sahiplerinin yasağı benimsediklerini, kabullendiklerini kaydetti.

Sigara yasağının sosyal devletin gereği olduğuna dikkati çeken Kesmez, "Sosyal devlet vatandaşını düşünen devlettir. Bizim devletimizde sigara konusunda vatandaşını düşünen Avrupa'da 2'nci, dünyada 6'ncı olarak böyle bir karar aldı. Vatandaş ısrarla içeceğim derse açık havada içebiliyor. Bizler dumansız hava diyoruz. Yasaklama kararını alan yetkililerimize insanımızı düşündükleri için şükran borçluyuz" diye konuştu.

Kahvehanede oturan vatandaşlarla da bir sürü sohbet eden Kesmez, polis olarak kanunu uygulayacaklarını, ay sonundan itibaren ikazların son bularak yasağa uymayanlara para ceza kesileceğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 11:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?