3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Colins'ten %100 organik kot

Eroğlu Holding Giyim A.Ş. Ürün Müdürü Mehmet Ercan Bora, Colins olarak 2007 yılının ekim ayından itibaren yüzde 100 organik kot üretimine başladıklarını ve şu an yüzde 10-15 civarında organik kot üretimi yaptıklarını söyledi.

Bora, yaptığı açıklamada, Colins ve Loft markaları ile sektörde yer alırken aynı zamanda Türkiye'nin hatta bölgenin de en büyük denim konfeksiyon hazır giyim faaliyetine sahip bir grup olduklarını ifade etti.

Colins'in, Eroğlu Şirketler Grubu'nun bir markası olduğunu, Loft'unda kendilerine bağlı olduğunu belirten Bora, şöyle konuştu: "Global olarak söylemek gerekirse Türkiye dışında daha güçlü olduğumuz bölge Rus pazarı ve Ukrayna, Moldova gibi ülkeler. Bu bölgelerde Colins en iyi bilinen denim markalarından biri. Bu çerçevede, aşağı yukarı yıllık 2.5 milyon adede varan denim konfeksiyon ürün satışımız var. Bu her yıl yüzde 10 oranında artarak devam ediyor. Yeni pazarlarla devam ediyor. Loft sadece iç pazara yönelik bir marka. Colins uluslararası platforma çıkmış ve gitgide de büyüyen bir marka. Biz 21. asrı birazda batıdan doğuya doğru bulunduğumuz bölgede büyümeyi hedefledik. Doğuya doğru da stratejilerimizi yönlendirdik. Ürün lideri olmakla beraber yine olabilen en iyi fiyat noktasında ürünlerimizi pazarlamaya devam edeceğiz."

Colins'in yaklaşık 18 ülkede satıldığına dikkat çeken Bora, sözlerine şöyle devam etti: "Yıllık üretim bölümüne bakıldığında dokuma ve denim grubu ile ilgili Eroğlu Giyim Sanayi Türkiye'de yaklaşık 6-6.5 milyon bir üretim bütçesi var. Mısır'da 2007'nin Ekim ayı itibariyle faaliyete giren yeni bir fabrika açtık. Oraya da büyüme planı hazırladık. 2008'in sonuna kadar o büyüme planı büyük oranda gerçekleşir. Full kapasiteye geçeceğiz inşallah. Açtığımızı fabrika ile birlikte 10 milyon adet üzerinde bir üretim yapacağız 2008 yılı için. Türkiye'de Çorlu'da, Aksaray'da ayrıca İstanbul'da tesislerimiz var."

Tekstilde son yıllarda organik üretime doğru bir kayış olduğunu, ekolojik ve organik üretim tümüyle pazar taleplerinden kaynaklandığını anlatan Bora, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında pazarlama bakışı yaklaşımı ile bakıldığında onun birinci aşaması talep uyandırmak. Bizim markalarımızın halen büyümüş olduğu bölgelerde gerek kültürel yapı gerek talepler doğrultusunda bu yeni yeni gelişiyor. Türkiye'de de yeni yeni gelişiyor. Tabii bizim markalarımız da bu yönde çalışma yapıyor. Ancak, Eroğlu Giyim sanayi kısmında Colins, Eroğlu Grubu'nun ürün kanadında dünya markası organik elyaf üretimi yapan Türkiye'de birkaç firmadan biriyiz."

Bora, aynı zamanda yüzde 100 organik ürünler üreten ve bunun özel koleksiyonlarda yer aldığı Marks and Spencer gibi firmaların mağazalarına koyduğu yüzde 100 organik ürünleri ürettiklerini belirtti. Bunları da sürekli güncelleyerek onlarda kalite uyandırmaya yönelik çalışmaları olduğunu belirten Bora, "Satışımız içindeki artış oranı da oldukça yüksek. Yüzde 100 organik üreten bir firma kapsamına 2007'nin Ekim ayında başladık ve onayını aldık. Bunun peşi sıra sıfır noktasından başlamışken şu an yüzde 10-15 oranında yüzde 100 organik ürün üretiyoruz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 11:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?